vestnik

(FOTO) Neuspela generalka: Mura v Fazaneriji izgubila z Vojvodino

Vestnik.si, 14. 7. 2023
Loris Cipot
Mura : Vojvodina
Šport

Nogometaši Mure so se v zadnji pripravljalni tekmi v Fazaneriji pomerili s srbskim prvoligašem FK Vojvodina, za katerega je to bilo prav tako zadnje pripravljalno srečanje pred začetkom novega prvenstva. Novosadčani so dvakrat šokirali črno-bele, končni izid je bil 1 : 2 (1 : 1).

Mura je začela v postavi: Mihelak, Kuzmić, Cipot, Morris, Jurišić, Kurtović, Maruško, Šarić, Ouro, Shabanhaxhaj in Maroša.

mura, vojvodina
Loris Cipot
Mura : Vojvodina

0 : 1 Andrija Radulović (3): Hladen tuš že na začetku v Fazaneriji. Vojvodina je povedla po hitri kombinaciji, ki jo je začel Asmir Kajević, Filip Antonijević pa je po dvojni podaji pravočasno nastavil žogo Andriji Raduloviću, ki je uspešno sklenil akcijo. Radulović je šele pred enim tednom prišel k Novosadčanom iz Crvene zvezde. 

mura, vojvodina
Loris Cipot
Mura : Vojvodina

1 : 1 Kai Cipot (12): Mura je odgovorila energično, stisnila nasprotnika na njegovo polovico in hitro izenačila. Po podaji iz kota z desne strani je najvišje skočil Kai Cipot in pospravil žogo v mrežo. 

mura, vojvodina
Loris Cipot
Mura : Vojvodina

Vojvodina bi lahko povedla v 22. minuti, ko je sam pred vrata prišel Filip Malbašić, vendar je žogo z nogami ubranil vratar Klemen Mihelak.

mura, vojvodina
Loris Cipot
Mura : Vojvodina

V 36. minuti je veliko priložnost za gostitelje zapravil Dardan Shabanhaxhaj, ki je izbil prav tako sam pred vratarja, a je ciljal bližnji kot, kar je uganil Lazar Carević.

Do odmora je Mihelak zaustavil še dva udarca gostov. Na drugi strani sta Šarić in Kurtovič obakrat nastreljala Carevića. Izid prvega polčasa je bil tako 1 : 1. 

V drugem polčasu so za Muro zaigrali še: Ščernjavič, Sadriu, Proleta, Graj, Zličić, Turudija, Jelovica, Jovićević, Saitoski in Petković.

Po le dveh resnejših priložnostih, vsaka na eni strani, je sledil malce mirnejši del tekme.

mura, vojvodina
Loris Cipot
Mura : Vojvodina

1 : 2 Nikola Čumić (85): Ko je že kazalo, da se bosta moštvi razšli z remijem, je po podaji Senegalca Yvesa Baraya obrambi pobegnil Nikola Čumić in premagal Mihelaka z diagonalnim strelom z 8 metrov. Čumića so navijači v minuli sezoni izbrali za najboljšega igralca Vojvodine.

Pred koncem je veliko priložnost za Sobočane zapravil Nikola Petković, tako da je bil končni izid 1 : 2. 

mura, vojvodina
Loris Cipot
Mura : Vojvodina

Zanimivo je, da je Vojvodina prav vse ostale poletne pripravljalne tekme odigrala neodločeno, ugnala je le Muro, kar ni ravno dober obet za trenerja črno-belih Dejana Grabića in njegove varovance pred začetkom državnega prvenstva. Res pa je, da je imela domača ekipa kar precej priložnosti, vendar jih ni izkoristila, za razliko od včerajšnje preizkušnje z Al-Taijem pa sta danes v igri manjkala močna člena, namreč Mihael Klepač in Žiga Kous.

mura, vojvodina
Loris Cipot
Mura : Vojvodina

Mura bo v 1. krogu naslednjo soboto ob 17.30 gostila Domžale.  

pripravljalna-tekma mura vojvodina fazanerija