vestnik

Mura z Radomljami in trenerjem, ki mu po žilah teče črno-bela kri

Robert Balantič, 20. 4. 2024
Aleš Cipot
Amadeja Marošo in soigralce čaka pomembna preizkušnja z Radomljami.
Šport

Do konca prvenstva še pet krogov.

Do konca prvenstva v Prvi ligi Telemach je še pet krogov. Domači strateg Tonči Žlogar poudarja, da je v nastalih razmerah pomembna vsaka dobljena točka. »Ne smemo bežati od tega, kakšen je naš položaj na lestvici. Zato ne smemo razmišljati o prihajajočem polfinalu pokalnega tekmovanja. Saj nismo tudi proti Celju in Mariboru, temveč smo bili zaradi zgoščenega urnika prisiljeni v spremembe. Poleg tega je dejstvo, da nekateri igralci ne zdržijo ritma igranja na vsake tri dni. Fizično tega ne zmorejo, zato je bilo treba nekaj zamenjati. Čeprav smo imeli za pripravo na tekmo kar nekaj časa, smo v drugem polčasu padli tudi tokrat. To je težava in tudi s tega vidika je točka pomembna, zdaj pa moramo osredotočenost zadržati le na naslednji preizkušnji proti Radomljam. Ne smemo razmišljati o Rogaški. V razmeroma kratkem času smo se s Koprom, ki ima dobro ekipo, pomerili trikrat in bili enakovredni, kar kaže na to, da smo na teh pozicijah na lestvici konkurenčni,« je povedal Tonči Žlogar in sklenil v optimističnem tonu: »Da daš vsako tekmo maksimum, je edina pot. Z nekaj več samozavesti ima ta Mura potencial, da bo igrala bolje. Igralci delajo, se trudijo. Odkar smo skupaj, je bil res edini fiasko Ljudski vrt, na vseh preostalih preizkušnjah jim nikoli nisem mogel očitati, da niso dali vsega od sebe. Upam, da bo šla rezultatska krivulja znova navzgor.«


Zanj bo posebna tekma

Prva priložnost za uresničitev takšnega scenarija bo danes, ko bo zasedba iz Fazanerije gostovala ob Kamniški Bistrici. V vlogi gostiteljev bodo Radomljani, na domači klopi se bo predstavil 41-letni prekmurski strokovnjak, ki se mu po žilah pretaka črno-bela kri. »To bo zame gotovo posebna tekma. V Muri sem preživel vse življenje, ampak zdaj sem trener Radomelj in cilj bo osvojiti ves izkupiček. Naš namen je še vedno povzpeti se na osmo mesto na lestvici. Dokler je dosegljivo, moramo razmišljati o tem, v igri je še kar nekaj točk,« pravi Darjan Slavic.

Tekma je nadvse pomembna za obe ekipi. Domačini nujno potrebujejo uspeh za želeni pobeg z dna, Mura za mirnejšo končnico prvenstva. Prednost osmih točk pred nevarnim območjem je relativno velika, a če se v soboto ne bi izšlo, bi bil pogled na lestvico že precej drugačen.

nš-mura radomlje