vestnik

(FOTO) Mura želi nadaljevati po začrtani uspešni poti

Vestnik.si, 8. 8. 2020
Jure Zauneker
Predstavitev NK Mure za leto 2020/2021
Šport

Predstavili smo že nove drese NŠ Mura, ki so bili prvič javno na ogled na poslovni konferenci kluba v Restavraciji in šunkarni Kodila v Markišavcih. Kakšni pa so cilji kluba v bližnji prihodnosti?

Dosežke kluba v minuli sezoni in načrte za novo sezono so na poslovni konferenci predstavili predsednik NŠ Mura Robert Kuzmič, poslovni direktor Aleš Kegelj, trener Ante Šimundža in športni direktor Denis Rajbar. Dogodek je povezoval medijski predstavnik kluba Stanko Prelec, ki je k besedi povabil tudi soboškega župana Aleksandra Jevška. 

murska-sobota, soboško-poletje, klemen-slakonja
Jure Zauneker
Predstavitev NK Mure za leto 2020/2021

Predsednik NŠ Mura Robert Kuzmič je poudaril, da je ena od najpomembnejših značilnosti kluba stabilnost, na kar kaže tudi dejstvo, da je od leta 2015 do danes upravni odbor v praktično nespremenjeni obliki. Epidemija koronavirusa je povzročila velik izpad prihodkov, saj si je Mura iz prodaje rednih in sezonskih vstopnic, navijaških artiklov in pijače v baru, kjer je druženje bilo skoraj vsak dan v tednu in še dolgo po vsaki domači tekmi črno-belih, zagotavljala skoraj tretjino proračuna. A s pomočjo sponzorjev, navijaških in drugih akcij ter z ustreznim poslovanjem so ta finančni izpad v veliki meri omilili. Želja je, da bi lahko v bližnji prihodnosti prodali kakšnega mladega kakovostnega igralca, da bi si tako zagotovili ustrezna sredstva, čeprav je še pred tem Kuzmič izpostavil, da si želi klub v glavnem zadržati vse svoje igralce in tako na njih graditi uspešno zgodbo. "Za nemoteno poslovanje kluba pa mora cilj vsako leto ostati uvrstitev v evropsko tekmovanje," je še dodal Kuzmič. 

murska-sobota, soboško-poletje, klemen-slakonja
Jure Zauneker
Predstavitev NK Mure za leto 2020/2021

Na to se je navezal športni direktor Denis Rajbar, ki je povedal, da za zdaj kakšna konkretna ponudba za katerega od igralcev Mure še ni prišla v klub.

O kakšni novi okrepitvi v vrstah črno-belih ni bilo besede, dejstvo pa je, kot poudarjajo v upravnem odboru, da imajo v klubu ob že izkušenih članih tako kakovostne igralce mladinske šole, da pravzaprav kakšnih velikih okrepitev niti ne potrebujejo. Nenazadnje kar precejšnje število igralcev Mure od selekcij U15 do U19 redno dobiva pozive v državno reprezentanco. V prvi slovenski ligi cilj kluba ostaja redna uvrstitev med prvih pet, v pokalnem tekmovanju pa priti čim dlje. 

murska-sobota, soboško-poletje, klemen-slakonja
Jure Zauneker
Predstavitev NK Mure za leto 2020/2021

Trener Ante Šimundža je potem, ko je pohvalil odlično sodelovanje svojega štaba z upravo kluba, dejal, da kratkega obdobja pred novo sezono niti ne more šteti kot redne priprave, ampak kot čas, v katerem so pač odigrali dve pripravljalni tekmi (1 : 1 s klubom MOL Fehervar v Sombotelu in zmaga z 1 : 0 proti ZTE-ju v Zalaegerszegu). S tem, kar je videl na tekmah, ter s pristopom in delom igralcev na treningih, je zadovoljen, na kratko pa je odgovoril, da pri žrebu za nasprotnika Mure v ligi Evropa nima kakšne posebne želje. Glede poškodbe Marina Karamarka je poudaril, da informacije, da bi branilec Mure izostal celo leto, ne držijo povsem: "Karamarko je najprej predviden za operacijo, in šele potem bo zdravniška služba natančneje povedala, kdaj bi lahko spet bil nared. Upam, da bo to v najkrajšem možnem času."

Po konferenci sta sledila sproščeno druženje in neformalen klepet o nogometu. Še več o ciljih in nalogah Mure na športnem in drugem področju pa v novem Vestniku.

nš-mura poslovna konferenca cilji kuzmič šimundža