vestnik

Mura zvabila k sebi obetavnega mladega talenta

Vestnik.si, 11. 2. 2023
nsmura.si
Tomaž Brdik je nova mlada moč v vrstah Mure.
Šport

Tomaž Brdik je naslednji v vrsti nadarjenih nogometašev, ki se bo v tej zimi preselil v Mursko Soboto, sporočajo iz NŠ Mura.

Šestnajstletnik, ki je v tej sezoni v dresu Krškega opozoril nase, ko je na petnajstih tekmah v drugi slovenski kadetski ligi (2. SKL) zabil 14 zadetkov, bo svoj talent razvijal v Muri. Brdik je navkljub mladosti v aktualni sezoni debitiral tudi v članski ekipi Krškega in v drugi slovenski ligi (2. SNL) zbral šest nastopov. Mura je tako s svojo ponudbo postala zmagovalka v boju za tega izjemno nadarjenega nogometaša, ki so ga snubili še drugi prvoligaški klubi.

»Moram priznati, da je bilo za Tomaža ogromno zanimanja in zato me še dodatno veseli, da je na koncu izbral Muro in v nas prepoznal klub, kjer se bo lahko najbolje razvijal. Gre za enega najboljših igralcev letnika 2006, ki ga želimo vzgojiti v nogometaša, ki bo v prihodnje resen kandidat za igranje v članski ekipi,« je dejal športni direktor Denis Rajbar. 

»Izjemno vesel sem, da sem postal član Mure. Prihajam v klub, ki ima odlične navijače, in ki je znan po izjemno dobrem delu z mladimi nogometaši. Mislim, da je Mura klub, kjer bom lahko najbolje razvil svoje sposobnosti, kot so jih nekateri nogometaši pred menoj. Nogometaši, kot sta Tomi Horvat in Tio Cipot, so lahko s tem, kar so dosegli velika motivacija tudi meni in ostalim, ki se bomo trudili iti po njihovi poti. Klubu želim vrniti zaupanje z dobrimi predstavami na igrišču in pomagati pri uresničevanju ciljev, « pa je ob prihodu v Mursko Soboto povedal Tomaž Brdik. 

mura tomaž-brdik