vestnik

Muraše jutri čaka obračun z Olimpijo, ki pa še zmeraj ni doma

R.Š., 16. 7. 2022
Aleš Cipot
Olimpija naj bi se domov iz Luksemburga vrnila šele danes zvečer, jutri pa jo že čaka obračun z Muro.
Šport

Ljubljančani se po četrtkovi tekmi proti luksemburškemu Differdangu še niso vrnili domov in upajo na preložitev tekme z Muro.

Burno dogajanje v taboru Olimpije se še kar nadaljuje. Ljubljančani so v prvem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo minuli četrtek s težavo strli odpor luksemburškega kluba Differdange, saj so do zmage v povratnem obračunu prišli šele v podaljšku, a na to v vodstvu ljubljanskega prvoligaša očitno niso računali, saj so posledično zamudili let domov. Letališče se je zaprlo in ljubljanski zmaji so bili primorani podaljšati svoje bivanje v Luksemburgu, kjer so ostali tudi ves petek. Domov naj bi se odpravili šele danes in to kar z avtobusom, kar pomeni, da jih čaka skoraj 1000 kilometrov dolga cestna turneja do slovenske prestolnice. To bi znala biti težava za jutrišnji obračun prve slovenske nogometne lige, ko ob 20.15 v Stožicah gostijo soboško Muro.

Po naših informacijah so Ljubljančani sicer že podali prošnjo na Nogometno zvezo Slovenije za preložitev tekme, čemur pa seveda odločno nasprotujejo v taboru Sobočanov. Objektivnih razlogov za prestavitev tekme seveda ne bi smelo biti, saj krivda za organizacijski fiasko leži le na vodstvu ljubljanskega prvoligaša, bodo pa Muraši v derbiju uvodnega kroga imeli prednost, saj bodo nogometaši Olimpije, ob ostalih težavah, ki spremljajo klub v zadnjem obdobju, zagotovo utrujeni od dolge in naporne poti.

prva-liga nk-olimpija nš-mura