vestnik

Muraši bodo začeli s treningi, ligaško in pokalno tekmovanje želijo končati na igrišču

Vestnik.si, 7. 5. 2020
Aleš Cipot
Muraši se vračajo na Fazanerijo.
Šport

V Muri pozdravljajo odločitev vlade, ki je ob epidemiji novega koronavirusa spet dovolila treninge.

»S treningi bomo skladno s pričakovanimi priporočili pričeli v naslednjih dneh. Za zdaj nogometaši trenirajo v manjših skupinah in brez medsebojnih stikov,« je za spletno stran Nogometne šole (NŠ) Mure izjavil predsednik NŠ Mura Robert Kuzmič.

60db34b3951479ababe55302fb123c23
Aleš Cipot
Robert Kuzmič

Čeprav sta od prekinitve vseh aktivnosti minila že skoraj dva meseca, se je prekmurski klub v vmesnem času dobro pripravil na ponovni zagon. »V klubu smo se na sprostitev ukrepov in začetek treningov dobro pripravili. Tako so se tujci v Slovenijo vrnili že pred dvema tednoma in po končani obvezni karanteni opravili tudi testiranje na koronavirus. Vsi testi so bili negativni,« je zadovoljen Kuzmič.

»Upamo, da bodo zdravstvene razmere v naslednjih dneh dovoljevale, da se bodo ukrepi še sproščali. Prepričani smo, da se ob upoštevanju omejitev, lahko obe tekmovanji – Prva liga Telekom Slovenije in Pokal Slovenije – regularno zaključita na igrišču. V to smer nakazuje tudi dogajanje v naših sosednjih državah,« je še za klubsko spletno stran dejal Kuzmič.

mura nogomet epidemija