vestnik

Muraši pristali v litovski prestolnici. Lovrić prestopil v Ukrajino

Vestnik, 11. 8. 2021
Aleš Cipot in
V Vilno so krenili iz mariborskega letališča.
Šport

Nogometna šola Mura je iz mariborskega letališča odletela proti Vilni, kjer bo jutri povratna tekma tretjega kroga kvalifikacij za Ligo Evropa.

Na domači tekmi sta se Mura in Žalgiris razšla brez zmagovalca, tako da bo potnika v play-off kvalifikacij za Ligo Evropa dala jutrišnja tekma na stadionu LFF. Če Mura premaga litovskega prvaka, bi si zagotovila najmanj nastop v skupinskem delu Konferenčne lige, za preboj v skupinski del Lige Evropov pa bi se borila z graškim Sturmom. 

mura
Aleš Cipot
Pred odhodom v Vilno

mura
Aleš Cipot
Pred odhodom v Vilno

Med 21 potniki v litovsko prestolnico so Matko Obradović, Marko Zalokar, Lan Erjavec, Matic Maruško, Mihael Klepač, Jan Gorenc, Žan Karničnik, Žiga Kous, Kai Cipot, Klemen Šturm, Nik Lorbek, Tomi Horvat, Alen Kozar, Marko Brkić, Mitja Lotrič, Luka Bobičanec, Amadej Maroša, Tio Cipot, Klemen Pucko, Žiga Škoflek in Staniša Mandić. V zadnjem trenutku je za pot v Litvo zaradi poškodbe odpadel Marin Karamarko.

nš mura, letališče, maribor
Aleš Cipot
Muraši so krenili proti Vilni.

Med potniki pa ni branilca Dragana Lovriča, ki je prestopil v klub Kryvbas Kryvyi Rih, ki nastopa v drugi ukrajinski ligi. 25-letni Dalmatinec je za Muro odigral 21 tekem v prvi slovenski ligi in se s klubom veselil osvojitve naslova državnih prvakov. "Draganu se zahvaljujemo za njegov doprinos in mu želimo srečo v nadaljevanju kariere," sporočajo iz NŠ Mure. 

nš-mura letališče-maribor vilna