vestnik

Muraši praznih rok iz Šiške

Vestnik.si, 3. 12. 2023
NŠ Mura
Bravo je bil na domačem terenu boljši z 2:0.
Šport

Po domačem remiju v prekmursko-štajerskem derbiju so nogometaši Mure v 17. krogu Prve lige Telemach v Ljubljani klonili proti Bravu z 2:0.

Črno-beli za petouvrščenim Bravom zaostajajo za tri točke, trenutno sedma Mura pa višje od šestega mesta v letošnji sezoni še ni bila. Proti Bravu so se v osmem krogu v Fazaneriji razšli z delitvijo točk, v dosedanjih gostovanjih v Šiški pa so se v Mursko Soboto vrnili trikrat zmagoslavo in dvakrat s porazom. Z zmago bi se Muraši lahko bolj približali zgornji polovici prvoligaške razpredelnice, kar je tudi cilj čete Vladimirja Vermezovića.



"Sam bi dodal, da bo takšna zmaga vredna šest točk, saj bomo premagali neposrednega konkurenta na lestvici. Vem, da ne bo lahko, saj smo doslej že spoznali, da v tej ligi lahko vsak premaga vsakogar. Jasno je že, da bo zaradi zdravstvenih težav manjkal Leard Sadriu, ostali pa bodo vsi na voljo," je pred tekmo dejal srbski strokovnjak na klopi Mure.

12.minuta: Bravo je povedel z 1:0. Po lepi akciji je ob podaji Luke Kerina v kazenskem prostoru do žoge prišel Martin Pečar, ki ni imel težkega dela. 

18. minuta: Po predložku Trontlja iz kota je prišlo do zmede pred vrati Orbanića, črno-beli so zahtevali celo enajstmetrovko, a iztržili le nov kot.

19. minuta: Na drugi strani je bilo spet nevarno pred vrati Mihelaka, toda predložek premočan za Kerina in žoga za Murinega vratarja.

21. minuta: Orbanić dobro posredovali in ujel žogo ob potencialno nevarnem predložku Brkića.

24. minuta: Muraši znova zahtevajo enajstmetrovko po predložku Jurišića. Kerin je zagotovo z roko blokiral žogo. Sodnik Alen Bubek po posredovanju VAR-a upravičeno pokazal na belo točko.

26. minuta: Zapravljena enajstmetrovka Dardana Shabanhaxhaja, ki je po manjšem prepiru z Marošo bil tisti, ki je izvedel strel z bele točke. Po posredovanju Orbanića se je žoga odbila od vratnice v avt.

34. minuta: Po predložku iz kota z glavo odlično Jakov Gurlica, toda Mihelak je bil odlično postavljen in preprečil zadetek Brava.

35. minuta: Na drugi strani nevaren tudi Shabanhaxhaj in dobra obramba Orbanića. Po kotu gneča v kazenskem prostoru, a prišlo je do prekrška v napadu. 

39. minuta: Lepo je po levi strani prodiral v kazenski prostor Mure Jakoslav Stanković, razčistil je Kobie Morris. 

40. minuta: Rumeni karton za Lana Štravsa.

42. minuta: Bravo spet nevaren po levi strani, a Matej Poplatnik v pretežkem položaju za boljši zaključek. Žoga za Mihelaka. 

45. minuta: Po seriji kotov za Muro je Bubek odpiskal konec prvega polčasa. Mura, ki ni izkoristila strela z enajstih metrov, bo v drugi polčas krenila z minimalnim zaostankom. 

47. minuta: Imenitna priložnost Brava za zvišanje vodstva. Z desne strani je prišla žoga do Poplatnika, ki pa ni bil natančen. 

53. minuta: Prekršen nad Kerinom na robu kazenskega prostora. Odbija Murina obramba in le kot za Bravo. 

56. minuta: Priložnost za Muro. Maruško ob desni vratnici nastreljal obrambo Brava. Tekma se je razživela.

60. minuta: Več poskusov Mure z razdalje blokiranih. Prosti strel po prekršku nad Shabanhaxhajem, na koncu do strela z glavo Maroša, ki pa ni ogrozil vratarja Brava.

62. minuta: Zvišanje vodstva domačih. Po predložku Pečarja se je ob Morrisu odlično znašel Kerin. 2:0 za Bravo.

63. minuta: Menjava pri Muri. Brkića je zamenjal Nikolaj Jovičević, ki je kmalu po vstopu prišel do zaključnega strela, a ni resneje ogrozil Orbanića.

66. minuta: Odlična globinska podaja Maruška v kazenski prostor, v nadaljevanju rešuje obramba Brava.

68. minuta: Huda napaka Prolete, Morris odbija strel Poplatnika.

71. minuta: Shabanhaxhaj prehitro padel v kazenskem prostoru Brava. Brez nove enajstmetrovke za Muro.

72. minuta: Nevaren znova Kerin, ki je skoraj z mrtvega kota poskušal presenetiti Mihelaka. Kot za Bravo.

73. minuta: Po kotu nevarno pred vrati Mure, žoga se je na srečo odkotalila mimo gola.

74. minuta: Vermezović z igre povlekel Cottrella in na zelenico poslal Mihajla Spasojevića.

76. minuta: Prva menjava pri domačih. Strelec uvodnega zadetka Martin Pečar zapušča igro, namesto njega Rok Maher. 

78. minuta: Nova nevarnost Poplatnika, ki je bil z glavo za las nenatančen.

79. minuta: Odlična akcija Brava, ki je imel zaključno žogo, a na koncu je priložnost splavala po vodi.

84. minuta:Nova menjava v domačem taboru. Iz igre Jakoslav Stanković, na zelenico pa Nikola Janjić.

86. minuta: Sobočani zahtevajo enajstmetrovko zaradi domnevne igre z roko. Sodnikova piščalka se ni oglasila, saj se je žoga od glave branilca odbila v njegovo roko. 

88. minuta: Porumenel je Beno Selan, ki je taktično zaustavil Spasojevića in preprečil protinapad Murašev. 

91. minuta: Še zadnja menjava pri domačih. Eden najboljših na zelenici, Luka Kerin, odhaja pod tuš, namesto njega Matic Ivanšek. 

92. minuta: Pri Muri je porumenel Tripi.

Konec tekme. Bleda predstava črno-belih, ki si kljub večji posesti niso pripravili omembe vrednih priložnosti razen zapravljene enajstmetrovke v prvem polčasu. Že osmi poraz Mure v letošnji sezoni, črno beli pa z 19. točkami ostajajo na 7. mestu prvoligaške razpredelnice.

Bravo - Mura 2:0 (1:0)

Stadion Žak, sodniki: Bubek, Vidali, Mežnar.
Strelca: 1:0 Pečar (12.), 2:0 Kerin (62.).
Bravo: Orbanić, Jakšić, Gurlica, Kavčič, Španring, Štravs, Selan, Stanković (od 84. Janjić), Pečar (od 76. Maher), Kerin (od 90+1. Ivanšek), Poplatnik.
Mura: Mihelak, Jurišić, Proleta, Morris, Trontelj, Maruško, Tripi, Brkić (od 63. Jovićević), Cottrell (od 74. Spasojević), Shabanhaxhaj, Maroša.
Rumeni kartoni: Štravs, Selan; Tripi.

prva-liga-telemach nogomet nš-mura bravo