vestnik

Murašice do dvanajste zmage v prvenstvu

Vestnik.si, 19. 11. 2023
Arhiv kluba
Črno-bele so dosegle pričakovano visoko zmago.
Šport

Pomerile so se z ekipo ŽNK Primorje Gaia Naturelle.

ŽNK Primorje Gaia Naturelle: Đurič, Bizjak, Ferjančič, Capuder, Poplašen, Ljubić, Dodič, Kličić, Markočič, Bremec, Fras. Trener: Peter Kristan. 

ŽNK Mura Nona: Kocijan, E. Kos, Kolbl, L. Kos, Josilene, Gornela, Vilčnik, Dolinar, Rozmarič, Malakhova, Testen. Trener: Bojan Jančar. 

Sodnik: Žiga Bizjak

Nogometašinje Ženskega nogometnega kluba Mura Nona so se v 12. krogu 1. slovenske ženske nogometne lige v Športnem centru Police Ajdovščina pomerile z ekipo ŽNK Primorje Gaia Naturelle. Murašice, ki dominirajo v prvenstvu in so bile v vlogi favoritinj, so domačinkam nasule devet golov, končni izid tekme je bil 9 : 1 v korist črno-belih. 

Za vodstvo Mure je v 3. minuti poskrbela Yana Malakhova, v 19. minuti je Evelina Kos izid povišala na 2 : 0. V 30. minuti so do zadetke prišle gostiteljice, zadela je Metka Markočič, nato pa se je nadaljeval niz zadetkov črno-belih. Za povišanje izida na 3 : 1 je v 41. minuti srečanja poskrbela Noelle Vilčnik, sedem minut pozneje je za 4 : 1 zadela Lana Dolinar, Yana Malakhova pa je v 60. minuti izid povišala na 5 : 1. Le pet minut so črno-bele potrebovale za povišanje vodstva na 6 : 1, zadela je Živa Rakovec, z zadetkom z enajstih metrov pa je v 68. minuti tekmico premagala še Špela Kolbl. Drugi zadetek na tekmi je nato dosegla še Noelle Vilčnik, ki je v 79. minuti povišala vodstvo na 8 : 1, končni izid pa je v 90. minuti postavila Sara Adam. 

Po dvanajstih odigranih tekmah imajo Murašice popoln izkupiček in imajo pred zasledovalkami ŽNK Ljubljana devet točk naskoka. V naslednjem, 13. krogu, čaka Sobočanke obračun z nogometašinjami Krima. 

žnk-mura-nona žnk-primorje-gaia-naturelle 1.-sžnl