vestnik

Murašice okrepila še latvijska reprezentantka

Vestnik.si, 23. 8. 2023
ŽNK Mura Nona
Nova okrepitev črno-belih.
Šport

Ženski nogometni klub (ŽNK) Mura Nona ima novo igralko. V klub je prišla latvijska reprezentantka Anna Kristine Gornela, ki je podpisala pogodbo do 31. maja 2024.

25-letna nogometašinja, rojena v ZDA, se v Mursko Soboto seli iz grškega PAOK-a. Pred tem je branila tudi barve švedskega kluba Sundsvalls DFF in avstrijskega Dornbirna, za latvijsko reprezentanco pa je zbrala šest nastopov. 



"Sem zelo vesela, da sem postala del te ekipe, ki sem si jo ogledala že na nekaj tekmah preko interneta. Impresionirala me je igra mojih bodočih soigralk in organizacija kluba v celoti. Verjamem, da se bom dobro vklopila in komaj čakam, da začnemo. Za začetek si želim predvsem dobrih iger v kvalifikacijah za ligo prvakinj, potem pa tudi uspešnih nastopov v prvenstvu in pokalu," je dejala ob prihodu. Zadovoljni so tudi v vodstvenih strukturah kluba. Športni direktor Štefan Kozic je izpostavil, da so mislili, da so s kadrovanjem že končali, a so se zgodile določene poškodbe in treba je bilo ukrepati. "Rešitev smo našli v Anni, ki je tudi reprezentantka Latvije, nazadnje pa je uspešno igrala v grškem PAOK-u, s katerim je tudi igrala v ligi prvakinj. Gre za izkušeno igralko, ki igra na mestu defenzivne vezistke, prav tako lahko zapolni mesto osrednje branilke," tako Kozic. 

žnk-mura-nona, anna-kristine-gornela
ŽNK Mura Nona
Nova okrepitev črno-belih.

žnk-mura-nona okrepitev anna-kristine-gornela