vestnik

Muri zaradi divjanja navijačev in nešportnega vedenja kazen v višini 1260 evrov

Vestnik.si, STA, 16. 11. 2023
Loris Cipot
Olimpija : Mura
Šport

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Boštjan Jeglič je sporočil odločitev o kaznih po 16. krogu slovenskega nogometnega prvenstva Prve lige Telemach. Najvišjo kazen je namenil predstavnikom Mure. Klub iz Murske Sobote bo moral plačati 1260 evrov zaradi divjanja navijačev in nešportnega vedenja članov kolektiva s Fazanerije.

Mura si je prislužila dve globi. Prvo, v višini 900 evrov, so prekmurski zasedbi pridelali navijači, ki so prižigali bakle. Mura bo še dodatno morala plačati 360 evrov zaradi nešportnega vedenje več igralcev in uradnih oseb. Sodnik je taboru Mure izrekel dva rumena kartona, tri opomine, sodnik je ob tem izključil tudi uradno osebo. Trener vratarjev Aleš Luk bo zaradi ugovarjanja prisiljen izpustiti naslednjo prvenstveno tekmo.

Kaznovani so bili tudi Mariborčani. Ti bodo plačali 950 evrov zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev, prižiganja bakel in povzročitve prekinitve tekme. Ob tem so zaradi navijačev kaznovali tudi ljubljansko Olimpijo. Tudi pri navijačih Olimpije je seznam prekrškov dolg, gre pa za žaljivo skandiranje ter eno prižgano baklo. Globa znaša 300 evrov.

nogomet slovenija