vestnik

Murin 19-letnik tarča Københavna

Robert Balantič, EkipaSN, 16. 10. 2022
Aleš Cipot
Ni vroč le Mirlind Daku, v vse večji meri to prav tako postaja Tio Cipot.
Šport

Ne le Mirlind Daku, v prihajajočem zimskem prestopnem roku bi lahko Fazanerijo zapustil tudi Tio Cipot, ki se je znašel pod drobnogledom danskega velikana.

V teh dneh v prekmurskih nogometnih krogih kakopak najbolj odmeva, da bi se utegnil Mirlind Daku v zimskem prestopnem roku iz Fazanerije preseliti v Španijo. Namesto branilcev Olimpije, Maribora, Kopra ... bi potemtakem njegovi tekmeci postali obrambni igralci Reala, Barcelone, Atletica ... Po informacijah, ki prihajajo iz različnih virov, se zanj zanima Celta iz Viga, prihodu 24-letnega kosovskega napadalca naj bi bil naklonjen zlasti trener Eduardo Coudet. Argentinski strokovnjak, ki ima tudi italijanski potni list, je v trenutno vodilnem strelcu v slovenski prvoligaški druščini prepoznal potencial, ki bi koristil njegovi ekipi.



A čeprav črno-belim v tej sezoni ne gre vse po načrtih, ni vroč le Mirlind Daku, v vse večji meri to prav tako postaja Tio Cipot. Še vedno najstnik igra zelo dobro in dela korake naprej, kljub mladosti je pripravljen prevzemati odgovornost, z dvema goloma je zablestel tudi na debiju v dresu mlade reprezentance. Številni evropski klubi so razumljivo postali pozorni na obetavnega napadalno usmerjenega vezista, podrobno ga spremljajo, preverjajo njegove sposobnosti in obenem kajpada ocenjujejo možnosti za nadaljnji razvoj. V tej skupini je København, v dresu katerega je bil nekoč odličen Benjamim Verbič.

Da danski velikan misli resno in ničesar ne prepušča naključju, navsezadnje razkriva informacija, da je tekmo s Celjani v živo spremljal oglednik udeleženca lige prvakov, ki se je pred dnevi z Manchester Cityjem razšel brez golov. In to ne eden od oglednikov, temveč prvi mož skavtske službe!

To priča o resnosti danskih namenov, seveda pa je kristalno jasno, da je od zdajšnje točke do morebitnega (rekordnega) prestopa še zelo, zelo dolga pot, vendar je hkrati dejstvo, da bo črno–beli up še naprej pod povečevalnim steklom. Ne le Københavna, ki ima v domačem prvenstvu precej preglavic, po 12 odigranih tekmah je namreč s kar šestimi porazi šele na sedmem mestu na lestvici. In ne dvomimo, da možakarjev, ki bodo vztrajno polnili svoje beležke, v prekmurskem nogometnem hramu ne bo manjkalo niti na nedeljski preizkušnji z Radomljami, na kateri bodo Damir Čontala ter njegovi varovanci imeli en sam cilj – z vsem izkupičkom oplemenititi zmago nad Celjani.

tio-cipot nš-mura interes