vestnik

Murin nasprotnik v skupinskem delu lige Evropa

Vestnik.si, 2. 10. 2020
Aleš Cipot
PSV, ki je izločil Muro, se je uvrstil v skupinski del lige Evropa.
Šport

Tu bi lahko bila Mura, čeprav realno tega še ni bilo za pričakovati. Nizozemski velikan PSV, ki je premagal črno-bele v Fazaneriji s 5 : 1, je uspel tudi v naslednjem koraku in ugnal Rosenborg z 2 : 0.

Tekma se je igrala v Trondheimu na Norveškem, PSV pa je dosegel po en gol v vsakem polčasu. Prvo ime dvoboja je bil izraelski reprezentant Eran Zahavi, ki je k nizozemskemu klubu prestopil ravno nekaj dni pred srečanjem z Muro, zato takrat še ni imel pravice nastopa. Tokrat pa je Zahavi že lahko igral, dosegel pa je en zadetek, imel še asistenco za gol, en njegov strel pa je zaustavila vratnica.

mura, psv, tiskovna-konferenca
Aleš Cipot
Donyell Malen se je tokrat izkazal z asistenco za gol.

Zahavi je prvi zadetek v 22. minuti dosegel z glavo, potem ko mu je podal "stari znanec" Mure Donyell Malen (proti črno-belim dva zadetka). Zahavi je bil asistent v 61. minuti pri dvojni podaji s Codyjem Gakpom, še enim "starim znancem" Mure (tudi on dva zadetka črno-belim), ki je potrdil status lokalnega junaka (doma je prav iz Eindhovna) z zadetkom za 2 : 0. PSV se je tako uvrstil v skupinski del lige Evropa. Žreb skupin bo v petek v Nyonu. 
psv-eindhoven rosenborg liga-evropa