vestnik

Murina delegacija na obisku v Italiji, gradbena dela v Fazaneriji čez nekaj mesecev

R.Š., 9. 2. 2022
NŠ Mura
Murina delegacija se je v preteklih dneh mudila v sosednji Italiji, kjer si je ogledala travnato površino, kakršno bodo dobili tudi v Fazaneriji.
Šport

Soboški prvoligaš po koncu letošnje sezone načrtuje zamenjavo dotrajane zelenice v Fazaneriji. V ta namen se je v sosednji Italiji mudila Murina delegacija na čelu s športnim direktorjem Denisom Rajbarjem

Kot smo že poročali, črno-beli po koncu letošnje sezone pripravljajo relativno veliko investicijo, saj bo prišlo do zamenjave dotrajane zelenice Fazanerije. Murina delegacija na čelu s športnim direktorjem Denisom Rajbarjem se je tako v ta namen v minulih dneh mudila v sosednji Italijii. Državni prvaki bo imeli namreč travnnato površino po vzoru tiste, ki ju imata tako Juventus, kot Atalanta. V zadnjih treh dneh so jim pri Juventusu in Atalanti razkazali vadbena centra, stadion in pripadajoče objekte, poročajo na spletni strani kluba. 

PREBERITE ŠE: Mura bo imela zelenico kot Juventus


»Vse smo se zmenili, v začetku prihodnjega meseca dorečemo še zadnje detajle, z mesecem majem pa se začnejo gradbena dela in izvedba nove travnate ruše v Fazaneriji. Mura bo imela v prihodnji sezoni že enako travnato površino kot Juventus in Atalanta, kar pomeni, da bomo tudi na tem področju stopili korak višje. Poleg tega pa bo travnata površina tudi ogrevana, kar bo omogočalo še boljše pogoje. Ne pozabimo pa tudi, da se bo igrišče za štirinajst metrov premaknilo proti glavni tribuni, kar bo ustvarilo še boljše vzdušje, saj bodo gledalci bližje igrišču,« je povedal Rajbar za klubsko spletno stran.


V občinskem proračunu je denar za Fazanerijo


Investicija naj bi bila v rangu od 800 tisoč do milijon evrov, projekt pa so tudi prijavili na razpis Fundacije za šport in pričakujejo, da ga bodo finančni podprli še resorno ministrstvo, Nogometna zveza Slovenije in Mestna občina Murska Sobota, ki je tudi lastnica stadiona. Vsaj petino zneska nameravajo pri Muri zagotoviti iz lastnih sredstev, so nam pred časom sporočili iz tabora črno-belih.

Naj omenimo, da soboška občina v predlogu proračuna za 2022, ki je v prvem branju dobil zeleno luč, predvideva 363 tisočakov za nadaljnje urejanje stadiona v Fazaneriji, ob tem pa je predvidenih še dobrih 23 tisočakov za urejanje dokumentacije glede ambicioznega projekta ŠRC Fazanerija.

nš-mura fazanerija investicija