vestnik

Muro okrepil Dario Vizinger

Vestnik.si, 16. 7. 2024
NŠ Mura
Dario Vizinger je četrta okrepitev Mure.
Šport

Pogodbo s črno-belimi je podpisal do 30. junija 2026.

Iz Nogometne šole Mura prihaja vest o četrti okrepitvi v poletnem prestopnem roku. Gre za 26-letnega napadalca Daria Vizingerja, ki je nazadnje igral za poljski Warta Poznan, tam pa mu je poleti potekla pogodba. Slovenski javnosti je Vizinger, ki se k črno-belim seli kot prost igralec, poznan tudi kot član Rudarja iz Velenja in Celja, s katerimi je v sezoni 2019/2020 osvojil naslov državnih prvakov ter na 35 tekmah dosegel 23 zadetkov. Igral je tudi v Avstriji za Wolfserger ter v Nemčiji za SSV Jahn Regensburg. 

Vizinger, ki je z Muro podpisal pogodbo do 30. junija 2026, je doslej odigral 243 tekem, ob tem dosegel 63 zadetkov ter 32 asistenc, bil pa je tudi član vseh mlajših selekcij hrvaške reprezentance. 

"Veselim se novega izziva, ki ga prinaša igranje v Muri. Že, ko sem igral v Celju, sem spoznal, kako zelo imajo ljudje radi nogomet v Prekmurju. Tekme pred polno Fazanerijo so bile vedno nekaj posebnega in vesel sem, da bom zdaj med tistimi, za katerega bodo navijali," je ob prihodu v Mursko Soboto povedal hrvaški napadalec, ki je, kot pravi motiviran in si želi Muri pomagati do čim boljših rezultatov. 

Tudi generalni direktor NŠ Mura Agron Šalja je izrazil veselje ob dogovoru z novo okrepitvijo. Kot je povedal, je bil napadalec njihova velika želja. "Je profil igralca, kakršnega naša ekipa potrebuje. Verjamem, da bo s svojo kakovostjo dvignil nivo naše igre." 

nš-mura dario-vizinger okrepitev