vestnik

Na 8. Bakovskem teku slavila Preindl in Rižnarjeva

Vestnik.si, 17. 10. 2022
Niko Časar
8. Bakovski tek.
Šport

V ŠRC Bakovci je potekal 8. Bakovski tek, ki je štel za točke pomurskega pokala.

V članski kategoriji je nastopilo skupno 14 tekmovalcev in tekmovalk. Na 4,3 km dolgi progi je bil najhitrejši Dejan Preindl iz ekipe Prevozi bolnikov Bratonci, drugi je bil Matjaž Rus iz Atletskega kluba (AK) Pomurje, tretji pa Matej Gider iz Rogašovec. Pri članicah je na enako dolgi progi slavila Anita Rižnar iz Globoke pri Ljutomeru, drugo mesto je zasedla Chiara Jošar iz AK Pomurje, tretje pa Zala Ferenčak iz Športnega društva (ŠD) Sloparca Beltinci. 

bakovski-tek
Niko Časar
8. Bakovski tek.

Zmagovalci po posameznih kategorijah so bili: Matjaž Rus (1983 in mlajši), Dejan Preindl (1963 - 1982), Branko Lehner iz Tekaške sekcije Radenska (1962 in starejši), Anita Rižnar (1983 in mlajše) in Nina Pertoci (1963 - 1982).

bakovski-tek
Niko Časar
8. Bakovski tek.

V teku občanov, ki je potekal na 1500 metrov dolgi progi, sta zmagala Vasja Černjavič iz Športnega nogometnega kluba (ŠNK) Bakovci in Staša Černjavič iz Osnovne šole (OŠ) Bakovci. 

bakovski-tek
Niko Časar
8. Bakovski tek.

V mlajših kategorijah so tekli na krajših progah, slavili pa so: Lara Žnidarič iz Večetničnega kulturnega, izobraževalnega, turističnega in športnega društva (VKITŠD) Bakovci in Maj Plej iz Vrtca Bakovci (baby tek), Sofia Horvat iz OŠ Bakovci in Noah Šadl iz Murske Sobote (od 6 do 8 let), Hana Merica iz OŠ I Murska Sobota in Luka Sedonja Ploj iz AK Pomurje (od 9 do 11 let) ter Ivana Ferenčak iz ŠD Sloparca Beltinci (od 12 do 14 let). 

bakovski-tek
Niko Časar
8. Bakovski tek.

bakovski-tek dejan preindl šrc-bakovci