vestnik

Na klop Pomurk sedel nekdanji slovenski reprezentant

Vestnik.si, 9. 9. 2022
FB ŽNK Nona Pomurje Beltinci
Amir Karić je nov trener beltinskih nogometašinj.
Šport

Trener devetkratnih državnih prvakinj, nogometašinj Ženskega nogometnega kluba (ŽNK) Pomurja je postal Amir Karić.

Iz beltinskega kluba so sinoči sporočili, da je Karić sedel na njihovo klop. Nazadnje je kot trener deloval pri mlajših selekcijah NK Malečnik. 

žnk-nona-pomurje-beltinci, amir-karič
FB ŽNK Nona Pomurje Beltinci
Amir Karić je nov trener beltinskih nogometašinj.

Amir Karić je bil sicer član slovenske zlate generacije in je za slovensko izbrano vrsto igral na evropskem prvenstvu leta 2000 in svetovnem prvenstvu leta 2002. V letih od 1996 do 2004 je za reprezentanco odigral 64 tekem in dosegel en zadetek, in to na prvi tekmi 21. maja 1996 proti Združenim arabskim emiratom. V karieri je kot nogometaš igral pri Rudarju, Mariboru Branik, Železničar Mariboru, Mariboru, Muri, Interblocku, na Japonskem je bil član zasedbe Gamba Osaka, v Angliji je bil pri Ipswich Townu in Crystal Palacu, na Cipru pri AEL Lemesosu in Anorthosis Famagusti, svojo aktivno kariero pa sklenil pri Malečniku. 

"Gospodu Kariću želimo čim boljše počutje na prekmurski ravnici in čim več veselih trenutkov v našem klubu," so še zapisali v uradnem klubskem sporočilu. 
Obenem so v klubu ponovili, da v nadaljevanju prvenstva za Pomurje več ne bodo igrale Tjaša Nemec, Saki Yoshida, ki se vrača v Čakovec, Luana Zajmi je prestopila v ŽNK Split, Maja Dimitrijević pa bo ob plačilu nadomestila s strani ŽNK Olimpija dobila izpisnico. "Možen je še en odhod iz kluba, vendar o tem v tem trenutku ne moremo podati več informacij," so navedli. 
žnk-nona-pomurje-beltinci amir-karič