vestnik

Na kolesarskem festivalu okoli 150 kolesarjev

I. B., 13. 9. 2023
MTB Prlekija
Kolesarski festival Bioterme.
Šport

Športna zveza Ljutomer je v sodelovanju s Športnim društvom (ŠD) MTB Prlekija Ljutomer, ŠD Stari hrast Radomerje in soorganizatorji pripravila kolesarski festival Bioterme. Šlo je za netekmovalno rekreativno prireditev, s katero so promovirali rekreativno kolesarstvo z vsemi vrstami koles za vse generacije.

Na festivalu se je zbralo okoli 150 kolesarjev, tako članov kolesarskih klubov kot posameznikov. Vsi so vožnjo začeli na parkirišču pred hotelom Bioterme Mala Nedelja, nato pa so lahko izbirali med tremi različnimi programi. Tisti, ki so izbrali cestno v dolžini 63 kilometrov, so krenili proti Stari Cesti, pot nadaljevali skozi Mekotnjak, Radomerje, Stročjo vas, Razkrižje, Cven, Ljutomer, Babince, Veržej, Logarovce in jo končali pri Mali Nedelji. Bolj adrenalina željni kolesarji so lahko izbrali vožnjo po trasi za gorsko kolesarjenje, ki je potekala po okoliških javnih cestah, predvsem po makadamskih in utrjenih gozdnih poteh, prevozili pa so jo s pomočjo navigacije, saj proga ni bila označena. Organizatorji so pripravili tudi družinsko progo v dolžini 20 kilometrov, ki je bila speljana po asfaltni cesti po prleški ravnini.

Organizatorji so na sklepnem dogodku na kopališču podelili tudi nekaj priznanj. Najstarejša kolesarka je bila 76-letna Lidija Vastič s Ptuja, najmlajši udeleženec je bil petletni Jon Forštner iz Celja, najštevilnejša ekipa pa Kolesarski klub Ocean Orchids.

kolesarski-festival-bioterme mala-nedelja