vestnik

Na pokalu Turnišča in državnem prvenstvu mešanih parov več kot 200 tekmovalcev

Vestnik.si, 9. 3. 2024
Arhiv društva
7. pokal Turnišča in državno prvenstvo v mešanih parih.
Šport

V Turnišču bodo ta konec tedna svojo natančnost preizkušali strelke in strelci na 7. pokalu Turnišča in 7. državnem prvenstvu mešanih parov. Tja prihaja tudi aktualni mladinski evropski prvak iz Madžarske ter slovenski parašportnik leta Franček Gorazd Tiršek.

Strelsko društvo Štefana Kovača Turnišče letos praznuje pol stoletja delovanja. Visok jubilej bodo strelke in strelci iz Turnišča zaznamovali skozi celotno leto, eden izmed prvih dogodkov pa je ta konec tedna, ko bo v telovadnici tamkajšnje osnovne šole potekal pravi strelski praznik.


Tekmovala bosta tudi aktualni mladinski evropski prvak in znani paraolimpijec
Prvo tekmovanje bo to soboto v telovadnici Osnovne šole Turnišče, ko bo na 7. pokalu Turnišča tekmovalo 88 strelk in strelcev z zračno pištolo in zračno puško iz Slovenije, Avstrije in Madžarske. Prav iz naše vzhodne sosede bo na strelski liniji v Turnišču tudi aktualni mladinski evropski prvak Kalman Balint Kalman. Izven konkurence pa bo 26-stezno elektronsko strelišče preiskusil tudi paraolimpijec in aktualni parašportnik leta Franček Gorazd Tiršek.

strelstvo, pokal, turnišče, državno-prvenstvo, mešani-pari
Arhiv društva
7. pokal Turnišča in državno prvenstvo v mešanih parih.

Finalni boji v neposrednem prenosu


To nedeljo bo na istem strelišču še 7. državno prvenstvo mešanih parov. V zanimivi disciplini, ki je od Tokia naprej tudi del olimpijskega programa, se bo pomerilo kar 60 mešanih parov s skupno 120 strelkami in strelci.
Po kvalifikacijah v mladinski in članski konkurenci z zračno puško in zračno pištolo bodo sledili še finalni boji, ki si jih bo mogoče ogledati tudi v spletnem prenosu.

Finalne tekme
12.55 zračna puška U21
13.30 zračna puška člani-članice

16.55 zračna pištola U21
18.00 zračna pištola člani-članice

strelstvo, pokal, turnišče, državno-prvenstvo, mešani-pari
Arhiv društva
7. pokal Turnišča in državno prvenstvo v mešanih parih.

strelstvo pokal turnišče državno-prvenstvo mešani-pari