vestnik

Na svetovnem pokalu v Maroku le prekmurska strelca

Vestnik.si, STA, 18. 1. 2023
Jure Zauneker
Jasmina in Boštjan Maček bosta v drugi polovici tedna edina slovenska strelca na letošnji uvodni tekmi svetovnega pokala v Rabatu.
Šport

Jasmina in Boštjan Maček bosta v drugi polovici tedna edina slovenska strelca na letošnji uvodni tekmi svetovnega pokala v Rabatu. Med četrtkom in soboto ju najprej čakata posamični preizkušnji v trapu, v nedeljo pa bosta združila moči in nastopila na mešani ekipni tekmi.

Brat in sestra iz Prekmurja sta že vrsto let najboljša slovenska strelca v trapu. Izkušeni 50-letni Maček bo v letošnji sezoni še dodatno motiviran zaradi septembrskega evropskega prvenstva v njemu ljubem Leobersdorfu. V tem avstrijskem mestecu v predmestju Dunaja je pred petimi leti osvojil naslov evropskega prvaka, kar je bila njegova četrta kolajna na velikih tekmovanjih. Pred tem je na evropskem prvenstvu v Beogradu 2011 in na Pragerskem 2015 osvojil odličji bronastega leska, tako kot na lanskem svetovnem prvenstvu v Osijeku.

Druga letošnja tekma svetovnega pokala bo med 4. in 13. marcem v katarski Dohi, tretja med 25. marcem in 6. aprilom v ciprski Larnaki, četrta med 25. aprilom in 6. majem v egiptovskem Kairu, peta med 20. in 31. majem v kazahstanskem Almatyju, šesta pa med 6. in 17. julijem pa v italijanskem Lonatu.

Najboljši slovenski strelci in strelke bodo med 14. avgustom in 3. septembrom v azerbajdžanskem Bakuju nastopili na svetovnem prvenstvu v vseh disciplinah, tekmovalce in tekmovalke v puški šibrenici pa med 4. in 20. septembrom čaka še evropsko prvenstvo v avstrijskem Leobersdorfu.

strelstvo svetovni pokal