vestnik

Pred dvema letoma: Mura je prvaaaaaak!

Vestnik.si, 22. 5. 2023
Aleš Cipot
Sprejem prvakov na Fazaneriji
Šport

Ob tem, ko se je aktualna sezona v prvi moški in ženski ligi končala z zmagama in z naslovom prvakinj za igralke ŽNK Mura Nona, naj spomnimo, da je ekipa NŠ Mura ravno 22. maja samo pred dvema letoma postala državni prvak.

Bil je 22. maj 2021, Mura pa je v Mariboru, kjer je nujno potrebovala zmago, slavila s 3 : 1. Strelci za črno-bele so bili Klemen Šturm, Mihael Klepač in Luka Bobičanec iz najstrožje kazni, za vijoličaste pa je zadel Jan Mlakar. Od teh je samo Klepač ostal še danes v isti ekipi. 

maribor, mura
Aleš Cipot
Maribor : Mura 22. maja 2021.

Mura je takrat nastopila s prvo postavo: Obradović, Gorenc, Maruško, Karničnik, Kouter, Horvat, Šturm, Kous kap., Bobičanec, Mandić, Maroša. Trener je bil seveda Ante Šimundža. 

maribor, mura
Aleš Cipot
Maribor : Mura 22. maja 2021.

Prva enajsterica Maribora pa je bila videti takole: Jug, Uskoković, Pihler, Koderman, Milec kap., Vrhovec, Gorenak, Repas, Požeg Vancaš, Mlakar, Matko. Trener je bil Simon Rožman.

Sami lahko preverite, koliko nogometašev je do zdaj ostalo v istem moštvu. 

mura, prvaki, fazanerija, sprejem
Aleš Cipot
Sprejem prvakov na Fazaneriji

Zvečer je bilo v Murski Soboti in v Fazaneriji veliko slavje, ki je trajalo dolgo v noč. Lepi spomini ob razmisleku o tem, da je Mura v naslednjih dveh sezonah končala na četrtem in petem mestu, enkrat z uvrstitvijo v Evropo, enkrat pa ne. 

Aleš Cipot
Maribor : Mura 22. maja 2021.
mura državni-prvak 2021