vestnik

Na Touru de Lotmerk 202 udeleženca

T. K., 17. 8. 2023
Arhiv ŠZ Ljutomer
Najmlajši kolesarji so se s starši in mentorji podali na petnajstkilometrsko družinsko progo. FOTO ARHIV ŠZ LJUTOMER
Šport

Sredstva, zbrana s prijavninami, podarili ŠD NK Veržej za odpravo posledic poplav.

Športna zveza Ljutomer je v sodelovanju s športnima društvoma (ŠD) Stari hrast iz Radomerja in MTB Prlekija iz Ljutomera minulo nedeljo v sklopu 67. praznika Občine Ljutomer organizirala dobrodelno kolesarjenje Tour de Lotmerk, na katerem so zbirali sredstva za sanacijo športnega objekta ŠD Nogometni klub (NK) Veržej.

tour-de-lotmerk, ljutomer, kolesarjenje
Arhiv ŠZ Ljutomer
Tour de Lotmerk.

Celotno igrišče in objekt veržejskega kluba (garderobe, klubske prostore ...) so hudo prizadele poplave, zato so vsa sredstva, ki so jih zbrali s prijavninami kolesarjev, namenili ŠD NK Veržej za delno pomoč pri odpravi posledic poplav. Skupaj z drugimi dobrodelnimi prispevki so zbrali 1834 evrov. Prijavnina je po kolesarju znašala pet evrov in je zajemala vodo, hamburger in pivo ali pa kakšno drugo pijačo, ob tem pa je še Šic Bar razdelil dvesto brezplačnih hamburgerjev. Skupno sta se dobrodelnega dogodka udeležila 202 kolesarja. 

tour-de-lotmerk, ljutomer, kolesarjenje
Arhiv ŠZ Ljutomer
Tour de Lotmerk.

Start in cilj Toura de Lotmerk sta bila ob letnem kopališču Ljutomer. Kolesarilo se je lahko na treh različnih progah: cestni (80 kilometrov), MTB (40 kilometrov) in družinski (15 kilometrov).
Kolesarjenju so sledile še kopališke igre Lotmerk na vodi. Ekipe v enotni starostni kategoriji do 15 let, ki sta jih sestavljala po dva tekmovalca, so tekmovale v zabavnih igrah v bazenu in ob njem. Sodelovanje je bilo za vse tekmovalce brezplačno, najboljše tri ekipe pa so prejele nagrade. Po igrah so prikazali še reševanje utopljenca iz vode. 

tour-de-lotmerk, ljutomer, kolesarjenje
Arhiv ŠZ Ljutomer
Tour de Lotmerk.

Arhiv ŠZ Ljutomer
Tour de Lotmerk.
tour-de-lotmerk športna-zveza-ljutomer ljutomer kolesarjenje