vestnik

Konec prekinjene tekme: Mura - Radomlje 4 : 2

Vestnik.si, 3. 9. 2021
Aleš Cipot / Ekipa SN
Mura se je povzpela z devetega na peto mesto.
Šport

V Fazaneriji se je nadaljevala prekinjena tekma 5. kroga med Muro in Radomljami ob trenutnem izidu 2 : 2 (Lotrič, Maroša; Šarić, Varga). Lahko ste jo spremljali z nami.

Po nekih res čudnih pravilih v prekinjeni tekmi lahko igrajo novi igralci, nogometaši, ki pa so bili v dosedanjem poteku tekme v prvi postavi, ne morejo biti danes rezervisti. Tako je v prvi postavi črno-belih že Nardin Mulahusejnović, iz celotnega kadra pa sta popolnoma izpadla Amadej Maroša in Staniša Mandić. Trener Šimundža ima na voljo še eno menjavo.   

Postava Mure: Obradović, Pucko, Gorenc, Karničnik, T. Cipot, Horvat, Kozar kap., Lotrič, Klepač, Kous, Mulahusejnović. Trener: Ante Šimundža. 

Postava Radomelj: Šugić, Mužek, Guček, Jazbec kap., Nuhanović, Žulj, Ihbeisheh, Blaić, Božić, Šarić, Varga. Trener: Rok Hanžič. 

Srečanje vodi Alen Borošak iz Spodnjega Dupleka. 

59: Nadaljevanje prekinjene tekme. In zanimivo, ne s centra, ampak s strani obrambne polovice Radomelj, ki so imele prosti strel.  

62: Napaka sodnikov, ki niso dosodili kota za Muro, saj se je pred Mulahusejnovićem žoge zadnji dotaknil Guček. 

74: Po podaji Cipota z desne strani iz obrata močno strelja Lotrič, a preko vrat. 

75: GOOOL 3 : 2 Nardin Mulahusejnović! Po globinski podaji je obrambi gostov pobegnil Kous in nato z desne strani podal pred vrata, kjer je bil Mulahusejnović spretnejši od Jazbeca in žogo pospravil v mrežo. Ostaja malce suma, da je bil napadalec morda v prepovedanem položaju, a VAR-a tokrat ni, tako da gol velja. 

80: Po kotu in gneči je poskusil Žulj, a Obradović zanesljivo lovi žogo. 

82: GOOOOL 4 : 2 Mihael Klepač! Spet je z desne strani podal Kous, Lotrič je pred vrati žogo zgrešil, ta pa je prišla do Klepača, ki je zadel z desnico s strelom po tleh. 

85: Rumeni karton Guček. 

90: Dve minuti dodatka.

90+1: Po podaji Mulahusejnovića z desne strani je bil v idealnem položaju Klepač, a je nastreljal vratarja gostov. 

90+2: Konec tekme. 4 : 2. 

Zaslužena zmaga Mure, ki je bila v teh pol urah igre absolutno boljši in napadalnejši nasprotnik. Nakup Mulahusejnovića se je že poplačal, veseli pa tudi zadetek Klepača, ki je bil v zadnjih tekmah vedno med boljšimi igralci črno-belih, čeprav je v glavnem prihajal na zelenico s klopi. Junak zadnje pol ure pa je vsekakor Žiga Kous z dvema asistencama za gol. 

Mura se je s to zmago krepko povzpela na lestvici in je sedaj z 8 točkami peta. Po reprezentančnem premoru bo 11. septembra gostila Olimpijo. 

mura radomlje nadaljevanje prekinjena-tekma mulahusejnović
Kaj zdaj berejo drugi