vestnik

Derbi 6. kroga 2. SNL: Mrk Nafte v drugem polčasu

Vestnik.si, 5. 9. 2022
Jure Zauneker
Nafta in Aluminij.
Šport

Oba prekmurska predstavnika v drugi ligi se nista uspela zavihteti na vrh lestvice. Po porazu Beltinčanov so doma izgubili tudi Lendavčani, ki so po zelo slabem drugem delu klonili v obračunu z Aluminijem z 1 : 3.

Nafta - Aluminij 1 : 3 (0 : 0)

Športni park Lendava, 500 gledalcev, sodnik: Božo Kondić (Ljubljana)

Strelci: 0 : 1 Marinšek (54), 0 : 2 Brest (68), 0 : 3 Skiba (75), 1 : 3 Oštrek (78).

Rumeni kartoni: Haljeta, Sulejmanović; Martić, Bizjak, Zukić, Crnčec, Pevnik.

lendava, nogomet-nafta-aluminij
Jure Zauneker
Nafta in Aluminij.

Nafta 1903: Kiss, Dinnyes (Sulejmanović, 69), Papp (Drk, 51), Florjanc (Stare, 71), Urh, Zoltan, Szabo, Brkić (Čavara, 69), Oštrek kap., Haljeta, Igrec (Feher, 61). Trener: Gabor Boer.

Aluminij: Banić, Jovan (Munić, 86), Crnčec, Martić, Zukić (Schaubach, 86), Jagić, Frešer (Medved, 93), Marinšek kap., Brest (Kmetec, 93), Skiba, Bizjak (Borovnik, 46). Trener: Robert Pevnik. 

lendava, nogomet-nafta-aluminij
Jure Zauneker
Nafta in Aluminij.

Najpomembnejši trenutki srečanja:

14: Žogo po strelu Stjepana Igreca zaustavlja prečnik, odbitek, ki ga je z leve strani poskušal v mrežo spraviti Bence Szabo, pa je blokiral branilec Aluminija.

18: Po lepi podaji Szaba je Nermin Haljeta našel idealno postavljenega Igreca, ki je zgrešil vrata po strelu s šestih metrov. 

26: Po kotu Aluminija je nevarno streljal Tomislav Jagić, Agoston Kiss pa se je izkazal z obrambo. 

29: Marko Brest je odlično preigraval na levi strani in nastavil žogo Jaki Bizjaku, ki je iz bližine streljal prek vrat.

36: Po prostem strelu Stjepana Oštreka in gneči v kazenskem prostoru je iz bližine streljal Haljeta, a za malenkost mimo gola. 

lendava, nogomet-nafta-aluminij
Jure Zauneker
Nafta in Aluminij.

54: GOL 0 : 1 Nik Marinšek! Krasna kombinacija Aluminija: Brest je prodrl po levi strani in podal do Gašperja Jovana, ki je nato poslal predložek na drugo stran, kjer je žogo s prsmi sprejel Andraž Borovnik in jo nastavil Marinšku, ta pa je z močnim strelom pod prečnik ugnal Kissa. 

68: GOL 0 : 2 Marko Brest! Borovnik je na desni strani uprizoril slalom in preigral Szaba, Urha in Zoltana ter podal do Bresta, ki je praktično z istega mesta kot pred njim Marinšek premagal Kissa, le da je žoga končala v desnem spodnjem kotu vrat Nafte.

73: Žoga je po Oštrekovem strelu z leve strani za nekaj centimetrov zletela mimo vratnice. 

75: GOL 0 : 3 Daniel Skiba! Lep hiter protinapad Aluminija, v katerem je sodelovalo več igralcev, na koncu pa je pred Kissa prodrl Poljak Skiba in z desnico zadel daljši kot. 

78: GOL 1 : 3 Stjepan Oštrek (11 m)! Potem ko je z roko v svojem kazenskem prostoru igral Hrvoje Crnčec, je bil zanesljiv izvajalec enajstmetrovke domači kapetan.  

lendava, nogomet-nafta-aluminij
Jure Zauneker
Nafta in Aluminij.

80: Po podaji Szaba z leve strani z glavo nevarno strelja Haljeta, Tibor Banić pa se je moral redno iztegniti, da je odbil to žogo. 

88: Odličen strel Szaba z ogromne daljave, Banić pa s parado izbija žogo. 

lendava, nogomet-nafta-aluminij
Jure Zauneker
Nafta in Aluminij.

Sklep: V prvem polčasu je bila igra še enakovredna in vprašanje je, kakšen bi bil potek tekme, če bi Igrec že v 14. minuti namesto prečnika zadel mrežo, nenazadnje se je žoga celo odbila na gol črto, tako da so nekateri domači igralci zahtevali od sodnika, da prizna zadetek. Vendar okroglo usnje ni s celim obsegom prešlo cele črte, tako da gola ni bilo. Prve pol ure v drugem polčasu pa je Nafta nerazumljivo padla, Aluminij je povsem prevladoval in zasluženo prišel do zadetkov, ki so šele v zadnji četrtini prebudili domače, ampak takrat je bilo že prepozno. Krka in Aluminij še naprej vodita na lestvici, sedaj imata po 16 točk, Nafta pa je četrta in zaostaja za pet točk. V naslednjem krogu bo gostovala pri novincu Brinju v Grosupljem. 

lendava, nogomet-nafta-aluminij
Jure Zauneker
Nafta in Aluminij.

2.-snl nafta-1903 aluminij
Kaj zdaj berejo drugi