vestnik

Nafta do zmage, Beltinci klonili po preobratu in izključitvi

Vestnik.si, 27. 7. 2019
Aleš Cipot
V kakšni različici se bodo danes prikazale Gorgone?
Šport

Danes ob 17.30 se je začelo državno prvenstvo tudi v 2. SNL. Medtem ko Beltinci gostujejo v Ajdovščini proti Gorici, bo Nafta v Lendavi pričakala Brežice, s katerimi je v zadnjih dveh letih usodno povezana.

Spremljali smo v živo: Beltinci so z golom Mauka proti Gorici povedli v Ajdovščini, in vodstvo zadržali do polčasa. Nafta je bila doma pred 400 gledalci, na stadionu so tudi Gorgone, v prvem polčasu boljša od Brežic. Za 1 : 0 je zadel Ploj, ki je v 45. minuti zastreljal najstrožjo kazen. Na Primorskem so v drugi polčas Beltinčani krenili z igralcem manj. V 39. minuti je drugi rumeni karton namreč prejel Lukač. Goričani so izenačili v 50. minuti, okroglo usnje je v mrežo po podaji Velikonje spravil Volarič. V isti minuti so v Lendavi z 2 : 0 povedli domačini. Zadel je Oštrek. Evrogol je padel v Lendavi. V 70. minuti pa se je zgodila sprememba v Ajdovščini. Iz najstrožje kazni so povedli Goričani. Spet je bila enajstmetrovka v Ajdovčini - za 3 : 1 je zadel Velikonja. V Lendavi vmes 3 : 0. Spet evrogol. Tokrat zabija Vinko. A tekma je v Lendavi bila prekinjena. Domači navijač je obležal po padcu z ograje. Do konca srečanja so Brežičani zadeli za 3 : 1. V Ajdovščini je nato Velikonja še enkrat dosegel zadetek za končnih 4 : 1.

2ed47bb4d88da9c28d6ef67999b48c7a
Nataša Juhnov


3ae231d995307fa8db96ad1e02188ab3
Nataša Juhnov

2d399b539b4748baaec9747ac2b8b3a1
Nataša Juhnov


c33e07b779461d0e4ab3406a9bc071e3
Nataša Juhnov

78e4ffad82a900be6e8fc4aeff339c3f
Nataša Juhnov


9a0b2ad9eab0ece6333fc8d5f2fe7956
Nataša Juhnov

97c9e588779152abc5b167cf8a04538a
Nataša Juhnov


Pred dvema letoma so ob koncu prvenstva Brežice z golom v zadnjih minutah v Lendavi iztržile remi 2 : 2, potem ko so vsi v Pomurju pričakovali zanesljivo zmago Nafte, ki se je borila za kvalifikacije za 1. ligo. Ravno zaradi tega remija so Lendavčani na koncu ostali brez kvalifikacij, v katere se je takrat uvrstila Drava.
V minuli sezoni pa so Brežice v zadnjem krogu ugnale že rešene Beltince s 5 : 0, vendar jim ta zmaga ne bi pomagala ničesar pri boju za obstanek v ligi, če ne bi Nafta, ki se ji več ni šlo za nič, doma "poteptala" Ilirije s 5 : 0. Tako je lendavski klub rešil Brežice pred izpadom v tretjo ligo, kamor se je morala preseliti ravno Ilirija.

Danes se zgodba seveda piše na novo. Je pa zanimivo, da Nafta v zadnjih dveh sezonah na domačem igrišču še ni uspela premagati Brežic. V minuli sezoni se je tekma končala z 0 : 0.“Prvenstvo želimo začeti z zmago. Takšen klub, kot je Nafta, mora vedno ciljati le najvišje. Najpomembnejše je, da dobimo vse tri točke. Po mojem mnenju je ekipa pripravljena,” je za klubsko stran Nafte 1903 povedal trener Marian Sluka.“Žal še vedno ne morem računati na tri pomembne igralce. Že nekaj časa igramo brez njih in moram priznati, da igramo zelo dobro. Prepričan sem, da bomo zmagali, a le, če bosta koncentracija in želja na najvišjem nivoju.Pravzaprav ne poznam igre Brežic. V zadnjih nekaj tednih se je pri Brežičanih veliko spremenilo. Prišel je trener iz mladinskega pogona zagrebškega Dinama, ki je s seboj pripeljal zelo talentirane mlade igralce. Nikakor jih ne smemo podcenjevati,” je še dodal.

"Prvenstvo začenjamo pred domačimi gledalci. Vemo, da se je ekipa Brežic zelo dobro okrepila, ampak kljub temu gremo na zmago.Dobro smo trenirali in se tudi spočili, zato upam, da bomo lahko pokazali, kaj zmoremo. Pripravljeni smo,” pa je dejal napadalec Nafte Vedran Vinko, ki bo tudi kapetan ekipe, saj je Mitja Novinič še vedno odsoten.“V čast mi je nositi kapetanski trak Nafte. Seveda pa bi rajši videl, da je Mitja zdrav in bi ga lahko nosil on,” pravi Vinko.

Z Nafto pa sta dogovor sklenila še Samo Žalik in Marko Galoši. Žalik je 25-letni napadalec, ki je prišel iz Beltinec. Na 15 nastopih v 2. SNL je dosegel dva zadetka. Galoši pa je 21-letni nadarjeni vratar, ki je prišel iz hrvaškega kluba NK Medjimurje.
“Za Nafto sem se odločil zaradi tega, ker je definitivno kakovostnejša ekipa in sem željan napredka. Poznam nekatere igralce, kar mi je dodatno olajšalo odločitev. Bil sem že nekajkrat blizu tega prestopa, a zaradi različnih razlogov ni prišlo do dogovora, zato sem zdaj zato toliko bolj vesel, da sem uspel skleniti pogodbo.Rad bi se zahvalil soigralcem, saj so me zelo dobro sprejeli. Vidi se, da so vsi profesionalci. Najbolj sta mi pri integraciji pomagala Mitja Novinič in Vedran Vinko, zaradi tega sem se lahko zelo hitro vklopil v ekipo.Moji cilji so vedno visoki. V tem primeru je to osvojitev 2. SNL in napredovanje v PLTS,” je ob podpisu pogodbe povedal Samo Žalik.


“V mojem bivšem klubu je prišlo do nekaterih sprememb, istočasno pa mi je menedžer javil, da morda pri Nafti lahko dobim priložnost. Nisem veliko premišljeval in se odločil, da se preizkusim v Lendavi. Po enem tednu so mi trenerji rekli, da so zadovoljni z mano in da lahko ostanem.Zelo sem zadovoljen z ekipo. Tu so vsi kot ena velika družina, kar pri mojem starem klubu ni bilo tako. V Lendavi je vse bolj profesionalno. Soigralci so me zelo dobro sprejeli, česar nisem pričakoval, zato pa sem toliko bolj vesel. Imam občutek, da sem že več kot pol leta del ekipe, kaj takega še nisem doživel. Konkurenca je zelo velika. Florijan Raduha je zelo dober vratar, vednar se bom prav gotovo boril za svoje mesto. Tu je vse novo zame, a verjamem, da bom dosegel svoj cilj, če bom dobro treniral,” pa je dejal Marko Galoši.


Srečanje Nafta 1903 - Brežice Terme Čatež, ki ga lahko spremljate skupaj z nami, se začenja ob 17.30, sodil pa ga bo Denis Šabanagić iz Ljubljane. Beltinci medtem igrajo v Ajdovščini proti Gorici.

nogomet 2. SNL prvi krog napoved Nafta 1903 brežice
Kaj zdaj berejo drugi