vestnik

(FOTO) Nafta dobila težko srečanje s Krškim

Vestnik.si, 12. 8. 2020
Aleš Cipot
Nafta : Krško
Šport

Nogometaši Nafte so si v 1. krogu 2. SNL prigarali pomembne tri točke v težkem in čvrstem srečanju s Krškim. Bilo je 2 : 0 (0 : 0), odpor gostov pa so dokončno strli šele šest minut pred koncem. Beltinci so izgubili doma z 0 : 1 s Triglavom.

Nafta 1903 - Krško 2 : 0 (0 : 0)

Športni park Lendava, brez gledalcev, sodnik: Alen Borošak (Spodnji Duplek). 

Strelca: 1 : 0 Meshack (50), 2 : 0 Bizjak (84).

Rumeni kartoni: R. Pirtovšek; Žabec, Domić.

Nafta 1903: Galoši, Körmendi, T. Pirtovšek, R. Pirtovšek, Meshack, Oštrek, Paku (Zagorec, 90), Bolla, Vinko kap. (Fekete, 87), Novinič, Bizjak. Trener: Dejan Dončić.

Krško: Kramer, Pranjić, Domić, Kočar, Pamić kap., Brezina, Radić, Anković (Mrvić, 56), Estumano da Costa (Budimir, 76), Žabec, Vrdoljak (Đurić, 46). Trener: Iztok Kapušin.

To je bilo težko in čvrsto srečanje za oba nasprotnika, bilo je le malo priložnosti v popoldanski sopari, zadovoljnejši pa so gostitelji, ki so si že priigrali prve tri točke, v 2. krogu pa prav tako igrajo doma, saj bodo v soboto ob 17. uri gostili ajdovsko Primorje, ki je v 1. krogu premagalo ptujsko Dravo prav tako z 2 : 0.

nafta, krško, lendava, športni-park
Aleš Cipot
Ubochioma Meshack (v sredini) je dosegel prvi zadetek za Nafto.

Prvi polčas tekme med Nafto, ki je bila še vedno brez poškodovanih Florijana Raduhe in Mihaela Rebernika, in Krškim je minil v pravi šahovski partiji, kjer sta obe ekipi dosti več časa posvečali obrambi kot pa napadalnim akcijam. Pri domačih sta zapretila Jaka Bizjak in Stjepan Oštrek, pri gostih pa so bili malce bolj nevarni Luka Anković, Pedro Estimano da Costa in David Žabec. V 31. minuti se je zgodila sumljiva situacija, ko je prodor Žabca z domnevnim prekrškom v svojem kazenskem prostoru zaustavil Tadej Pirtovšek, a sodnik, ki je bil blizu, ni pokazal na belo piko.

nafta, krško, lendava, športni-park
Aleš Cipot
Nafta : Krško

V začetku drugega dela je Krško pritisnilo na polovico domačinov, a ni prišlo do nevarnega strela. Ravno nasprotno pa je Nafta z enostavno akcijo prišla do zadetka. Roland Paku je poslal dolgo žogo pred kazenski prostor, kjer jo je sprejel Ubochioma Meshack, si priboril strel in z 18 metrov zadel levi spodnji kot - 1 : 0.

nafta, krško, lendava, športni-park
Aleš Cipot
Nafta : Krško

Po zadetku so bili Lendavčani boljši nasprotnik, v 57. minuti pa bi se lahko še ena zelo sumljiva situacija obrnila v njihovo korist. Stjepan Oštrek je v kazenskem prostoru gostov že hotel streljati, ob tem pa sta ga podrla dva branilca, a tudi tokrat se sodnik ni odločil, da bi dosodil najstrožjo kazen. Le dve minuti pozneje je imelo Krško najlepšo priložnost na tekmi. Kevinu Körmendiju je ušel Antonio Đurić in prišel sam do strela, a se je z odlično obrambo izkazal Marko Galoši, ki je nasploh celo srečanje deloval zelo zanesljivo. Samo minuto kasneje se je na drugi strani izkazal Matko Kramer ob izvrstnem strelu Vedrana Vinka. Vratar gostov je poletel v zrak in izbil žogo izpod prečnika v kot. 
Kramer pa je bil nemočen v 84. minuti, ko si je Bizjak v napadu sam priboril žogo, preigral branilca in streljal. Vratar gostov je sicer njegov strel delno ubranil, a se je žoga vseeno odbila v mrežo - 2 : 0. Zmagovalec je tako bil odločen. Tekmo si je v celoti ogledal tudi predsednik Nafte 1903, Madžar Gabor Vegh.  

nafta, krško, lendava, športni-park
Aleš Cipot
Nafta : Krško

Nogometaši Beltinec pa so izgubili doma z 0 : 1 s kranjskim Triglavom, lahko pa žalujejo za številnimi priložnostmi, ki so jih zapravili v prvem polčasu. Edini zadetek je padel v 50. minuti, ko je po podaji Albina Ahmetaja neoviran iz bližine zadel nekdanji igralec Mure Armin Ćerimagić. 
1.-krog 2020/2021 2.-snl nafta-1903 krško 2-:-0