vestnik

2. SNL: Nafta in Vinko v drugem polčasu razorožila Fužinar

Vestnik.si, 8. 4. 2022
Aleš Cipot
Nafta : Fužinar 4 : 1.
Šport

V 24. krogu 2. SNL sta se športnem parku Lendava pomerila Nafta 1903 in Fužinar Vzajemci. Po nezanimivem prvem polčasu so gledalci v drugem delu videli kar pet zadetkov, štiri od teh v mreži gostov.

Nafta 1903 - Fužinar Vzajemci 4 : 1 (0 : 0)

Športni park Lendava, 200 gledalcev, sodnik: Martin Matoša (Notranje Gorice).

Strelci: 1 : 0 Drk (49), 1 : 1 Branilović (63), 2 : 1 E. Nemeth (72), 3 : 1 Vinko (83), 4 : 1 Burai (93).

Rumeni kartoni: Čuček Bezjak, E. Nemeth; Jovičić, Krevh.

Nafta 1903: Galoši, Živko, Bolla, Čuček Bezjak (Zana, 60), E. Németh, Szabo, Drk (Fekete, 84), D. Németh, Novinič, Vinko kap., Haljeta (Burai, 69). Trener: Gabor Boer.
Fužinar Vzajemci: Marčič, Idrissou, Branilović, Turkuš kap. (Krevh, 56), Ferukoski, Henri, Pesjak, Ciganović, Paradiž (74, Gradišnik), Krebs (Vukolić, 82), Jovičić. Trener: Mihael Bukovec. 

lendava, nogomet, nafta-1903, bilje
Jure Zauneker
Trener Gabor Boer je spet poskrbel za prepričljivo domačo zmago svojih varovancev.

Nafta je šele po zaslugi odličnega drugega polčasa zasluženo premagala ravenski Fužinar. Prvi del je namreč minil v izenačeni igri brez pravega sijaja in resnih priložnosti, k velikemu številu napak pa je pripomogel tudi močan veter, ki je povzročal težave nogometašem obeh ekip.
V drugem polčasu pa so Lendavčani zaigrali hitreje in nevarneje. V 49. minuti je Vedran Vinko prodrl po levi strani in podal do Daniela Nemetha, ki je iz obrata žogo nastavil Dominiku Drku, temu pa ni bilo težko zadeti, saj je vratar Tilen Marčič že pred tem po nepotrebnem zapustil vrata, da bi blokiral podajo Nemetha - 1 : 0.

V 54. minuti je bil blizu zadetka Vinko, ki je obrambi gostov prestregel žogo in diagonalno streljal po tleh, zadel pa je zunanji del mreže.  

V 63. minuti je Fužinar izenačil po prostem strelu, ki ga je po prekršku Erika Nemetha z leve strani izvedel Marco Ferukoski, pred vrati pa so lendavski branilci pozabili na Matea Branilovića, ki je neoviran po strelu z glavo poslal žogo v desni spodnji kot vrat Marka Galošija - 1 : 1.   

Nafta je znova povedla po kontroverznem golu, ki je precej razburil trenerja gostov, Prekmurca Mihaela Bukovca. Erik Nemeth je z desne strani podal žogo v kazenski prostor med dvema branilcema do Daniela Nemetha, ki je stekel za njo in jo s svojim nogometnim čevljem od blizu brcnil v glavo vratarja Marčiča, ki se je pred tem vrgel na tla. Nemeth je padel preko Marčiča, od glave koroškega čuvaja mreže pa se je žoga odbila nazaj do Erika Nemetha, ki jo je mirno poslal v nebranjeno mrežo - 2 : 1. Gostje na čelu s svojim trenerjem so ugovarjali, da je Daniel Nemeth napravil prekršek nad Marčičem, vendar pa sodnik Martin Matoša igre ni prekinil, zato je gol obveljal. Prav zanimivo, Fužinar je oba gola dobil ob tem, ko Marčiča sploh ni bilo na vratih. 

lendava, nogomet, nafta-1903, bilje
Jure Zauneker
Vedran Vinko je dosegel že svoj štirinajsti zadetek v tem prvenstvu.

Prav nič kontroverzen, zato pa zelo lep, je bil zadetek Vinka v 83. minuti, ki je po podaji Erika Nemetha z desne strani streljal z volejem, žoga pa je končala v desnem spodnjem kotu - 3 : 1. To je bil že štirinajsti gol kapetana Nafte v tem prvenstvu. 

Kmalu za tem je po napaki Erika Nemetha do nevarnega strela prišel Miloš Jovičić, a je poslal žogo za malenkost preko vrat.

Veliko napako pa je v sodnikovem dodatku napravil Marčič, ki je po dolgi podaji Daniela Feketeja sprva krenil iz vrat, nato pa obstal, do žoge pa je prišel Vinko in jo podal pred vrata do Erika Buraija, ki jo je iz bližine pospravil v mrežo - 4 : 1.   

Nafta se je na tretjem mestu sedaj približala drugemu Triglavu na šest točk zaostanka in zdaj upa na spodrsljaj Kranjčanov na gostovanju pri Primorju.   

lendava, nogomet, nafta-1903, bilje
Jure Zauneker
Erik Burai je postavil končni izid tekme.

nafta-1903 fužinar-vzajemci