vestnik

Nafta doma z igralcem manj do točke

Vestnik.si, 16. 10. 2021
Nafta 1903 Facebook
Vedran Vinko je dosegel svoj osmi zadetek za Nafto v tem prvenstvu.
Šport

V 12. krogu 2. SNL sta se v Lendavi pomerila Nafta in novomeška Krka ter se na koncu razšli z neodločenim izidom 1 : 1. Domači so zadnje pol ure odigrali brez izključenega Kumra.

Nafta 1903 - Krka 1 : 1 (1 : 1) 

Športni park Lendava, 200 gledalcev, sodnik: Blaž Kos (Kresnice).

Strelca: 0 : 1 Kastrevec (23), 1 : 1 Vinko (39, 11m).

Rumeni kartoni: Kumer, Nemeth, Drk; Ejup.

Rdeči karton: Kumer (60, drugi rumeni) - Nafta 1903. 

Nafta 1903: Galoši, Bolla, Kumer, Florjanc, Nemeth, Drk, Szökrönyös (Burai, 67), Novinič, Haljeta, Stare (Korošec, 67), Vinko kap. Trener: Dejan Dončić. 

Krka: Razum, Vrandečić, Ejup, Bedek, Kalpacki (Kovačič, 83), Dušak kap., Stevanović (Marcius, 65), Đapo (Felja, 83), Zakrajšek, Huč, Kastrevec. Trener: Mario Carević.

V prvem polčasu moštvi nista imeli veliko priložnosti. Večkrat je poskušala Nafta, a prvi so mrežo zatresli Novomeščani.

V 23. minuti je Jan Đapo lepo podal z leve strani do Žige Kastrevca, ta pa je s plasiranim diagonalnim strelom po tleh poslal žogo v levi spodnji kot vratarja Marka Galošija - 0 : 1. 

Lendavčani so izenačili petnajst minut pozneje.

V 38. minuti si je žogo med branilcema Krke priboril Daniel Szökrönyös in se kot brzovlak z veliko hitrostjo izstrelil proti vratom gostov. Čeprav so ga branilci Krke v kazenskem prostoru že ujeli, je brez potrebe iz svojih vrat stekel Ivan Razum in Szökrönyösa s potegom za nogo zrušil na tla, sodnik pa je upravičeno pokazal na belo piko. Najstrožjo kazen je zanesljivo izvedel Vedran Vinko, ki je poslal žogo v levi zgornji kot vrat gostov - 1 : 1. To je bil že osmi zadetek Vinka v tem prvenstvu.

V 60. minuti je lendavski obrambi ušel Kastrevec, na koncu pa ga je pred kazenskim prostorom za ramo na tla potegnil Žan Kumer in si tako prislužil drugi rumeni in s tem tudi rdeči karton. Domači so tako zadnje pol ure dvoboja odigrali z igralcem manj.    

V 61. minuti je Stefan Stevanović poslal žogo neposredno iz kota na prečnik vrat Lendavčanov. 

Do konca je Krka skušala pritisniti proti vratom gostiteljev, ki pa se niso odločili za striktno branjenje. Vendar sta bili obrambi na obeh straneh dovolj previdni, da nista več dopustili presenečenja ali pa so bili napadalci ob zaključkih akcij premalo natančni. 

Še en nenavaden dogodek se je zgodil ob koncu rednega dela. Pomočnik sodnika je pokazal, da se bo igralo še štiri minute dodatka, glavni sodnik Blaž Kos pa je že po dveh minutah odpiskal konec tekme. S čimer seveda niso bili zadovoljni nogometaši Krke, a končni izid 1 : 1 je bil glede na videno vseeno najbolj pravičen. 

Nafta ima sedaj 16 točk in tekmo manj ter trenutno ostaja na osmem mestu. 

nafta-1903 krka 2.-snl dvanajsti-krog