vestnik

Nafta premagala ZTE in izgubila z ZTE-jem

Vestnik.si, 18. 7. 2023
Jure Zauneker
Stjepan Oštrek je dosegel edini gol za Nafto v srečanju s prvoligašem ZTE, ki ga še vedno vodi nekdanji trener Lendavčanov Gabor Boer.
Šport

Nogometaši lendavske Nafte so gostovali v Zalaegerszegu in se v dveh pripravljalnih tekmah pomerili z ekipo ZTE.

Sprva so igrali z drugo ekipo ZTE in zmagali s 3 : 1. Zadetke za lendavsko moštvo so dosegli Stjepan Igrec, Kaj Plej in Josip Vuica, slednji je bil nazadnje član druge ekipe Osijeka. 

Naslednji dan so Lendavčani dobro parirali kakovostnejšemu nasprotniku, prvi ekipi ZTE, ki je na koncu slavila z 2 : 1, edini gol za Nafto je dosegel Stjepan Oštrek. Naj dodamo, da je ZTE po tekmi s Slovenci v pripravljalni preizkušnji ugnal celo Union iz Berlina, ki bo v novi sezoni nastopil v evropskem tekmovanju. Bilo je 3 : 2, enega od zadetkov pa je dal nekdanji član Nafte Ubochioma Meshack. 

ubochiomameshack
Arhiv ZTE Facebook
Nekdanji član Nafte Ubochioma Meshack je prispeval gol k zmagi ekipe ZTE v obračunu z nemškim prvoligašem Unionom iz Berlina.

Nafta bo naslednje pripravljalno srečanje odigrala v nedeljo ob 17.30 v lendavskem športnem parku, ko bo gostila ekipo iz Dubaja Al Wasl F.C., ki je minulo sezono profesionalne lige Združenih arabskih emiratov končala na četrtem mestu. 

lendava, nogomet-nafta-napredak
Jure Zauneker
Nafta bo naslednjo nedeljo ob 17.30 v Lendavi igrala z ekipo Al Wasl F. C. iz Dubaja.

pripravljalna-tekma zte nafta-1903