vestnik

2. SNL: Nafta doma končno pokazala več življenja

Vestnik.si, 1. 4. 2023
Niko Časar
Junak tekme je bil Bence Szabo s tremi zadetki.
Šport

Očitno so kritike zalegle, saj so nogometaši Nafte v 23. krogu druge lige v Lendavi pokazali dosti več energije in premagali velenjski Rudar s 4 : 2. Junak tekme je bil Szabo s tremi zadetki.

Nafta 1903 - Rudar Velenje 4 : 2 (2 : 1)

Športni park Lendava, 180 gledalcev, sodnik: Nejc Gergič (Maribor).

Strelci: 1 : 0 Szabo (4), 1 : 1 Džumhur (31), 2 : 1 Szabo (43, 11 m), 3 : 1 Szabo (50, 11 m), 3 : 2 Biggs (57), 4 : 2 Sulejmanović (91).

Rumeni kartoni: Papp, Dinnyes, Sulejmanović, Kiss, Zoltan - vsi Nafta 1903.

Rdeča kartona: Bičanić (42), Musa (49) - oba Rudar Velenje.

Nafta 1903: Kiss, Szabo, Botond, Urh, Zsombor (Igrec, 59), Dinnyes, Papp (Feher, 59), Oštrek (Sulejmanović, 39), Zoltan, Novinič kap., Kumer (K. Plej, 80). Trener: Gabor Boer.

Rudar Velenje: Moćić, Musa, Bičanić, Tubić, Kosić, Jovanović (Florjanc, 46), Bošković, Kočar kap., Džumhur (Verbič, 80), Bloudek (Zukić, 62), Brkić (Biggs, 53). Trener: Adnan Zildžović.

Tekma med Nafto in Rudarjem je postregla z obilico dogajanja, domačim pa je pri zadetkih pomagala tudi obrambna vrsta Velenjčanov s precejšnjo mero nezbranosti. 

Že v 4. minuti so v obrambi gostov naredili veliko napako. Lovru Musi je ob sprejemu žoge spodrsnilo, do nje pa je prišel Stjepan Oštrek in poskušal s strelom, ki so ga sprva branilci Rudarja blokirali, a je nato odbito žogo z diagonalnim strelom z leve strani v mrežo pospravil Bence Szabo - 1 : 0.

V 31. minuti se je z napako Velenjčanom "oddolžil" vratar domačih Agoston Kiss. Ta je po dolgi podaji do Adriana Bloudka pred napadalcem gostov predolgo okleval, namesto da bi odbil žogo, Sandro Jovanović pa jo je podal do Stiana Džumhurja, ki ni imel prevelikih težav s tem, da je zadel nebranjena vrata - 1 : 1.

V 42. minuti je po izvrstni podaji Mirsada Sulejmanovića obrambi gostov pobegnil Szabo, na koncu pa ga je v kazenskem prostoru s prekrškom na tla spravil Vinko Bičanić in si prislužil izključitev, Lendavčani pa so dobili enajstmetrovko, ki jo je zanesljivo izvedel Szabo sam - 2 : 1. 

Takoj zatem je imel veliko priložnost Boros Zsombor, vendar je iz lepega položaja streljal prek vrat. 

V 49. minuti so Velenjčani na desni strani izgubili žogo, do nje se je prikopal Oliver Dinnyes, pobegnil proti vratom in streljal. Vratar Stefan Moćič je okroglo usnje odbil samo nazaj do Dinnyesa, preden pa je ta spravil žogo v prazna vrata, ga je na tla podrl Musa in si tudi on prislužil rdeči karton, sodnik Damjan Novarlić pa je še enkrat pokazal na belo piko. Izvajalec Szabo je meril v isti kot pri prvi enajstmetrovki in znova zadel - 3 : 1. 

Kljub številčni oslabljenosti je v 57. minuti po desni strani obrambi gostiteljev pobegnil Jamajčan Ranaldo Ranaldino Biggs, na koncu spretno preigral Gergelya Botonda in zabil žogo v bližnji kot vrat - 3 : 2. 

V 91. minuti je Nafta vendarle dokončno potrdila zasluženo zmago z najlepšo akcijo na tekmi. Stjepan Igrec je preigral dva branilca Rudarja na levi strani in nato nastavil žogo Mirsadu Sulejmanoviću, ki je z merjenim strelom z desnico zadel levi zgornji kot vrat gostov - 4 : 2. To je bil krasen gol za konec zelo zanimivega srečanja, v katerem so za velenjsko moštvo nastopili nekdanji igralci lendavskega kluba (Moćić, Brkić, Florjanc). 

Nafta se je s to zmago vsaj začasno s sedmega povzpela na šesto mesto lestvice. 

Niko Časar
Mirsad Sulejmanović je za konec dosegel prekrasen zadetek.
23.-krog 2.-snl nafta-1903 rudar-velenje