vestnik

2. SNL: Nafta ugnala velenjski Rudar z 2 : 0

Vestnik.si, 11. 3. 2022
Aleš Cipot
Nafta : Rudar
Šport

V nekakšnem mini derbiju 20. kroga 2. SNL sta se v športnem parku Lendava pomerila Nafta in velenjski Rudar. Lendavčani so bili pred tem na tretjem (33), Velenjčani pa na šestem mestu (28).

Nafta 1903 - Rudar Velenje 2 : 0 (0 : 0)

Športni park Lendava, 250 gledalcev, sodnik: Damjan Novarlić (Maribor).

Strelci: 1 : 0 Živko (53), 2 : 0 Vinko (69).

Rumeni kartoni: Vinko, Galoši, Bolla; Kosić, Spudić, Pejović.

Rdeči karton: Štrakl (55) - Rudar Velenje.

Začetna postava Nafte: Galoši (Cotman, 21), Živko, Bolla, Florjanc (Kumer, 72), E. Németh, Szabó, Drk, D. Németh (Burai, 82), Vinko kap., Stare (Fekete, 82), Haljeta. Trener: Gabor Boer.

Pri Nafti sta manjkala Novinič zaradi kartonov in Zana zaradi poškodbe.

Začetna postava Rudarja: Žiger, Tubić (Verbič, 78), Spudić, Kosić, Saramago (Štrakl, 24), Jovan (Vošnjak, 78), Hrovat kap., Pejović, Jovanović (Majcenović, 78), Bošković, Kočar (Batistić, 72).   Trener: Željko Mitraković. 

Pri Rudarju je manjkal Rudonja. 

V 6. minuti je po podaji Daniela Nemetha z leve strani Dominik Drk zadel prečnik, od katerega se je žoga odbila skoraj na gol črto, vendar je ni prečkala. V veliki želji potisniti žogo v mrežo je Vedran Vinko storil oster prekršek in prejel rumeni karton, kar pa ima posledice, saj ne bo smel nastopiti v naslednjem krogu na gostovanju pri Triglavu, ki je na drugem mestu (44).  

V 18. minuti je navijaška skupina Gorgone, ki je bila spet na svojem mestu na stadionu, pripravila ognjemet. Vratarja Marka Galošija, ki je na robu kazenskega prostora podrl Briana Saramaga in si poškodoval glavo, je takrat zamenjal drugi vratar Aljaž Cotman. Po prostem strelu, ki je sledil, je Nikola Pejović zadel živi zid, od katerega se je žoga odbila prek prečnika na mrežo. Tudi Saramago, najboljši strelec Velenjčanov, je moral nato zaradi poškodbe zapustiti igro. 

V 26. minuti je po kotu Nafte Marsel Stare poskusil z volejem in bi morda celo zadel cilj, če ne bi vratar Karlo Žiger odbil žogo prek prečnika v kot. V 44. minuti je še enkrat streljal Stare, tokrat z diagonalnim strelom po tleh po podaji Dominika Drka, a je nastreljal Žigerja. 

V 53. minuti so domači le prebili obrambo Rudarja. Po kotu Vinka je Haljeta odigral dvojno podajo s kapetanom Nafte, ta pa je z leve strani natančno podal do Žige Živka, ki je bil najvišji v skoku in z glavo zabil žogo v mrežo - 1 : 0.

Le dve minuti kasneje je bil pri gostih izključen Vito Štrakl, ki je k velenjskemu klubu prišel iz Mure. Znašel se je v prepovedanem položaju, potem pa je zaradi te odločitve namenil nekaj grdih besed prvemu pomočniku sodnika in glavni sodnik Damjan Novarlič mu je takoj pokazal rdeči karton. 

nafta, drava
Aleš Cipot
Kapetan Nafte Vedran Vinko je dosegel že svoj dvanajsti zadetek v prvenstvu, bo pa manjkal v naslednjem krogu zaradi kartonov.

V 58. minuti je nevarno z levico zapretil Gašper Jovan, a je žoga le za malenkost švignila prek vrat. V 67. minuti je bil po strelu z daljave le za nekaj centimetrov nenatančen Vinko. Bolje pa je meril v 69. minuti, ko so Velenjčani naredili napako in poslali žogo do Haljete, ki je krenil v protinapad in podal do Vinka, ta pa je zadel z levico z diagonalnim strelom po tleh - 2 : 0. To je bil že dvanajsti gol lendavskega kapetana v tem prvenstvu. 

V 86. minuti je strel Szaba po tleh zaustavil Žiger. V sodnikovem dodatku je po strelu Bolle po tleh žogo v mrežo preusmeril Haljeta, vendar je bil v prepovedanem položaju, zato gol ni obveljal. Nafta je tako zasluženo osvojila nove tri točke, s katerimi je ubranila tretje mesto. 

2.-snl nafta-1903 rudar-velenje