vestnik

Nafta ugnala Fužinar z 2 : 0

Vestnik.si, 1. 8. 2020
Aleš Cipot
Nafta 1903 - Fužinar Vzajemci 2 : 0.
Šport

V pripravljalni tekmi so nogometaši Nafte v svojem športnem parku v Lendavi premagali ravenski Fužinar z 2 : 0 (1 : 0). Strelca sta bila "instituciji" Nafte Vedran Vinko in Mitja Novinič.

Prvi zadetek je padel v 16. minuti, ko je kapetan Vedran Vinko izkoristil zmedo gostujoče obrambe in zadel. Najbolj aktivni igralec tekme (dokler je bil na igrišču) je bil tudi začetnik akcije za drugi gol v 64. minuti, ravno po obdobju, ko je Fužinar vršil vse več pritiska proti vratom domačih. Vinka so s prekrškom zaustavili na robu kazenskega prostora, po prostem strelu, ki ga je rafinirano izvedel Jaka Bizjak, se je obrambi gostov izmuznil Mitja Novinič in iz bližine zadel po strelu z glavo. 

pripravljalna-tekma, nafta-1903, fužinar, 2-:-0
Facebook NK Nafta 1903
Vedran Vinko je bil do menjave najaktivnejši igralec srečanja.

Kmalu zatem je trener Lendavčanov Dejan Dončić opravil več menjav, tako da sta bili do konca samo dve resni priložnosti za zadetek, ki pa so ju mladi napadalci zapravili. Sicer sama tekma, ki je bila zaprta za javnost, ni bila preveč kakovostna, bilo je precej prekinitev in malo pravih priložnosti, več so jih imeli gostitelji, velikokrat pa je domača obramba gostujoče napadalce ujela v prepovedani položaj. Fužinar je poskušal s streli z daljave, po enem od teh pa je žoga pristala na prečniku gola vratarja Marka Galošija. 

pripravljalna-tekma, nafta-1903, fužinar, 2-:-0
Facebook NK Nafta 1903
Prosti strel Jake Bizjaka, po katerem je Mitja Novinič dosegel zadetek z glavo.

Nafta bo naslednjo preizkušnjo odigrala v torek v Sombotelu z madžarskim prvoligašem MOL Fehervar (oz. Vidi FC oz. nekdanji Videoton), s katerim bo danes, v soboto, ob 18. uri igrala tudi Mura (prav tako v Sombotelu). Beltinci pa se bodo danes ob 19. uri v Ljudskem vrtu pomerili z Mariborom.  

pripravljalna-tekma nafta-1903 fužinar 2-:-0