vestnik

(2. SNL) Nafta zapravila prednost na "čudni" tekmi z Brinjem. Beltinčani zaostajajo le še za točko

Vestnik.si, 14. 4. 2024
Niko Časar
Nafta - Brinje Grosuplje
Šport

Prednost vodilne Nafte na lestvici se je s sedmih točk stopila na samo eno (pred Beltinčani). Lendavčani so namreč v 25. krogu doma izgubili z Brinjem s 3 : 4, tekma pa je bila milo rečeno nenavadna, saj so gledalci poleg sedmih zadetkov in treh enajstmetrovk videli še tri rdeče kartone in nerazumljive napake v obrambi gostiteljev, ki so si privoščili drugi zaporedni poraz.

Nafta 1903 - Brinje Grosuplje 3 : 4 (1 : 1)

Športni park Lendava, 400 gledalcev, sodnik: Denis Halilović (Celje).

Strelci: 0 : 1 Brkić (32, 11 m), 1 : 1 Vuica (40), 1 : 2 Zalaznik (53), 2 : 2 Igrec (70), 2 : 3 Zalaznik (71), 2 : 4 Brkić (80, 11 m), 3 : 4 Oštrek (91, 11 m). 

Rumeni kartoni: Novinič, Dinnyes; Brkić, Gorenc Stankovič, Žaler.

Rdeči kartoni: Lorant (87); Gorenc Stankovič (drugi rumeni, 56), Pušnik (90).

Nafta 1903: Nemeth, Erniša (Kumer, 46), Urh (Lorant, 82), Dinnyes, Bešir, Novinič kap., Oštrek, Rebernik, Vuica (Polić, 82), Paljk (Zoltan, 82), Bončina (Igrec, 54). Trener: Jozsef Bozsik.

Brinje Grosuplje: J. Zrnec, Cukjati (N. Zrnec, 83), Pušnik, Matko, Žaler, Jerin (Zalaznik, 46), Brkić, Gorenc Stankovič, Piskule kap. (Ristić, 83), Štorman (Šparovec, 75), Stojaković (Dergić, 58). Trener: Goran Markovič. 

Brinje je bilo boljše in nevarnejše v večjem delu obeh polčasov, le zaključki so pripadli Nafti, ki se je dobršen del srečanja morala braniti. Določeno obdobje v drugem polčasu je imela igralca več, kar pa ni uspela izkoristiti. Ravno nasprotno. Tule so vsi najpomembnejši dogodki tekme, ki jih je bilo toliko, da so pustili vtis popolne zmede na igrišču: 

15: Jakob Cukjati je v svojem kazenskem prostoru pred Stjepanom Oštrekom vrnil žogo vratarju Jaki Zrnecu, ki jo je pobral z roko. Gledalci in igralci Nafte so zahtevali posredni prosti strel, vendar se sodnik Denis Halilović ni oglasil.

17: Rok Erniša je na gol črti rešil čisti zadetek, potem ko je po predložku Lana Piskuleta z desne strani povsem sam ostal Žan Žaler, nekdanji nogometaš Beltinec, in neovirano streljal.

23: Tokrat je zadetek rešil vratar Ervin Nemeth, ki je z nogo odbil žogo, potem ko jo je po novem predložku iz desne strani z glavo iz bližine želel v mrežo poslati Aleks Stojaković.  

31: Enajstmetrovka za Brinje! Po kotu z desne strani je kapetan Mitja Novinič v svojem kazenskem prostoru na tla spravil Žalerja, Halilović pa je pokazal na belo piko. 

nafta, 2snl, grosuplje
Niko Časar
Nafta - Brinje Grosuplje

32: GOL 0 : 1 Marko Brkič (11 m)! Nekdanji nogometaš Mure je streljal po tleh po sredini, Nemeth pa se je vrgel v desno stran. 

39: Stojaković je bil spet v veliki priložnosti po še enem predložku z desne strani, ki je domačim povzročala ogromno preglavic, a so njegov strel z nogo iz bližine lendavski branilci odbili preko prečnika v kot. 

40: GOOOL 1 : 1 Josip Vuica! To je bil odlično odigran hiter protinapad Nafte. Mihael Rebernik je na desni strani našel Oštreka, ta pa je takoj poslal žogo v sredino do prostega Vuice, ki je rutinirano zadel daljši kot vrat Brinja. 

53: GOL 1 : 2 Aljaž Zalaznik! Trener gostov Goran Markovič je imel dober nos, ko je v igro poslal Zalaznika. Ta je po daljšem pritisku Brinja po predložku Piskuleta z levico z desne strani in strelu z glavo z rahlim lobom premagal Nemetha. 

56: Drugi rumeni in obenem rdeči karton za Tiborja Gorenca Stankoviča! Branilec gostov je zaradi prekrška nad Blažem Urhom dobil še drugi rumeni karton in si prislužil izključitev. Nafta je nadaljevala z igralcem več.

70: GOOOL 2 : 2 Stjepan Igrec! Tudi pri Nafti je zadel "rezervist". Vsi so čakali, da bo prosti strel izvedel Oštrek, ta pa ga je prepustil Žanu Beširju, ki je lepo pred vrati našel Igreca, ta pa je v skoku naprej s strelom z glavo ugnal Zrneca. 

71: GOL 2 : 3 Aljaž Zalaznik! "Rezervist" Brinja je zadel še drugič. V bistvu je samo izkoristil popolno zmedo v obrambi Nafte, ki je neuspešno skušala nastaviti past prepovedanega položaja. Žogo je samo mirno poslal v daljši kot vrat.  

79: Še ena enajstmetrovka za Brinje! Matic Paljk, ki je odigral slabo tekmo, je že precej nervozen skušal zaustaviti prodor Cukjatija in ga je z drsečim startom spotaknil v kazenskem prostoru Nafte in Halilović je še enkrat pokazal na belo piko.

80: GOL 2 : 4 Marko Brkić (11 m)! Brkić je znova streljal po sredini in spet prelisičil Nemetha. 

nafta, 2snl, grosuplje
Niko Časar
Nafta - Brinje Grosuplje

87: Rdeči karton za Sebestyena Loranta! Madžarskemu branilcu v dresu Nafte je Ajdin Dergić ukradel žogo, Lorant pa ga je kot zadnji igralec v obrambi domačih povlekel za dres in si prislužil izključitev. Ekipi sta bili sedaj številčno spet izenačeni. 

90: Rdeči karton za Nejca Pušnika in enajstmetrovka za Nafto! Branilec Brinja je v svojem kazenskem prostoru z vlečenjem za dres na tla povlekel Tina Polića in Halilović je tokrat dosodil kazenski strel za gostitelje.

91: GOOOL 3 : 4 Stjepan Oštrek (11 m)! Oštrek je z močnim strelom zadel desni spodnji kot vrat gostov. To je bil njegov že trinajsti zadetek v tem prvenstvu, kar ga uvršča na drugo mesto na lestvici strelcev.

Kljub trudu na vse kriplje, da bi izenačila, Nafta več ni prišla do prave priložnosti. 

naftabrinje
Arhiv kluba
Nafta - Brinje Grosuplje

Ob spodrsljajih Gorice, Primorja (oba samo remizirala) in Nafte se je najbolj smejalo Beltincem, ki so v Slovenskih Konjicah premagali Dravinjo z 2 : 0 z zadetkoma Vita Štrakla v 18. in 38. minuti.

Vrh lestvice je sedaj videti takole:

1. Nafta 51

2. Beltinci 50

3. Gorica 48

4. Primorje 47

V naslednjem krogu bo Nafta gostovala v Biljah, Beltinci pa bodo gostili letos slabo Krko. 

2.-snl 25.-krog nafta-1903 brinje-grosuplje marko-brkić