vestnik

Nafta zmagala in se po porazu Beltinec izenačila z njimi

Vestnik.si, 5. 11. 2023
Arhiv kluba
Nafta se z gostovanja v Novem mestu vrača s tremi točkami.
Šport

Oba prekmurska drugoligaša sta v 16. krogu 2. slovenske nogometne lige gostovala, Beltinci v Ajdovščini, Nafta v Novem mestu. Prvi so doživeli tretji poraz, drugi so desetič zmagali.

Primorje eMundia: Macan, Dobnikar, Fogec, Lusa, Suljanović (Fahd Richard, 87.), Čandić, Zavnik, Petek, Dedić (Correia Lotitto, 87.), Ignjatović (Jerin, 68.), Gulič. Trener: Milan Anđelković. 

Beltinci Klima Tratnjek: Zver, Težački, Vodeb, Zorman, Kosić, Pihler, Štrakl (Bujan, 81.), Sočič (Kralj, 64.), Nerguti, Kaučič, Čakš (Rantaša, 72.). Trener: Damjan Gajser. 

Sodniki: Mihael Antič, Žiga Knafelc, Danijel Jerman.

Žuti so v Ajdovščini povedli, že v 7. minuti je zadel Robert Čakš in vpisal svoj sedmi letošnji zadetek. 0 : 1 je bil izid prvega polčasa, drugi pa se je začel slabo za Prekmurce. Kmalu po sodnikovem žvižgu, v 46. minuti, je Primorje preko Marka Guliča izenačilo, v 50. minuti pa z golom Dušana Ignjatovića povedlo. Beltinčani niso mogli izenačiti, Ajdovci pa so v 94. minuti zabili še tretji gol, strelec je bil Luka Jerin. Primorje - Beltinci 3 : 1. 



NK Krka: Čadež, Mešanovič (Gabrovec, 77.), Lipec, Bedek (Žur, 58.), Kancilija (Simić, 46.), Milanović, Maksimović (Kovačič, 86.), Hodžić, Marković, Blaževski, Gliha (Dervišević, 58.). Trener: Agron Šalja. 

Nafta 1903: Nemeth, Vuica (Polić, 46.), Dinnyes, Erniša, Bončina, Oštrek (Igrec, 18.), Novinič, Pigac, Rebernik, Urh, Gergő. Trener: Jozsef Bozsik. 

Sodniki: Nejc Gergič, Marcel Lahovič, Kevin Majcen.

Srečnejši so se z gostovanja vrnili Lendavčani. V Novem mestu so igrali proti Krki, ekipi, ki zaseda 13. mesto v ligi. V 35. minuti je za veselje navijačev plavih poskrbel Stjepan Igrec in isti igralec je povišal na 2 : 0 dve minuti pozneje. V drugem polčasu je padel še en zadetek, v 92. minuti ga je zabil Tilen Kovačič in postavil končni izid - Krka - Nafta 1 : 2. 

Nafta je vknjižila nove tri točke, medtem ko so Beltinčani izgubili. To pomeni, da imata sedaj kluba oba po 33 točk. Pri tem je pomembno dodati, da imajo Lendavčani še tekmo manj, odigrali jo bodo v četrtek doma, nasprotnik bo Ilirija 1911. Če bo Nafta tudi takrat slavila, lahko prevzame vodstvo v 2. slovenski nogometni ligi. 

nd-beltinci nafta-1903 2.-snl tekma nogomet