vestnik

Nafti po porazu še najvišja denarna kazen

Rok Šavel, 13. 8. 2021
Jure Zauneker
NK Nafta 1903 in NK Roltek Dob.
Šport

Disciplinski sodnik je lendavskemu drugoligašu naložil kazen v višini 900 evrov zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev.

Lendavčani v letošnji sezoni po dveh krogih drugoligaške scene še ne poznajo slasti zmage. V prvem krogu so doma s Krčani igrali 2:2, v drugem krogu pa so izgubili z Roltek Dobom z 2:3, in to ravno tako na domačem terenu.

Pristojnim na zadnji tekmi ni ušlo niti nešportno in neprimerno vedenje lendavskih navijačev, in sicer večkratno prižiganje bakel, izobešanje žaljivega transparenta in žaljivo skandiranje. Plavi iz Lendave morajo tako zaradi navedenih ekscesov plačati 900 evrov kazni, kar je največ od vseh preostalih kaznovanih klubov.

Goričani bodo tako denimo zaradi istih disciplinskih prekrškov, ki so jih pri NZS zaznali v drugem krogu, morali plačati pol manj, a pri njih je upoštevana olajševalna okoliščina v obliki pisne izjave oblika.


Nafta bo jutri na ptujskem mestnem stadionu proti Dravi iskala prve tri točke v letošnji sezoni. Brez polnega izkupička je še tudi drugi pomurski drugoligaš, Beltinci. Slednji v nedeljo gostujejo v Velenju.

globa nafta-1903 2.-snl