vestnik

Najbolj znani Fibin opazovalec izpostavil Blažo Čeh

Tomo Köleš, 16. 11. 2018
Paul Nilsen
Zapis Paula Nilsena o Blaži Čeh.
Šport

Paul Nilsen, najbolj znani Fibin bloger in spremljevalec ženske košarke, je po močnem turnirju Champions Cup U16 v Sopronu za svojo najbolj priljubljeno igralko izpostavil Pomurko Blažo Čeh.

V madžarskem Sopronu je bil sedmi turnir lige prvakinj v košarki za kadetinje, najmočnejši tovrstni turnir v Evropi. Z ekipo ŽKK Cinkarna Celje je bila tudi Pomurka Blaža Čeh, originalno sicer članica ŽKK Pomurje iz Murske Sobote. Celjanke so bile na koncu pete s tremi zmagami in dvema porazoma (zmagala je italijanska ekipa Basket Costa iz Lombardije), najbolj znani Fibin bloger in novinarski poznavalec ženske košarke Paul Nilsen pa je po turnirju kot verjetno najbolj pomembno igralko in celo kot svojo najljubšo košarkarico celotnega turnirja izpostavil ravno Blažo Čeh.



22be1df9ae77d3aeec3fb13fb76bf5bf
Bluestarmedia
Paul Nilsen je "fanatik" za žensko (mladinsko) košarko.


Med drugim je zapisal (original v angleščini): "To je moje vrste igralka. Bila je tako pozitivna, tako agresivna, tako učinkovita, pravi potencial za igranje na najvišjem nivoju, če bo še popravila svoj met. Vse v zvezi z njo je bilo impresivno, že od odnosa s svojimi soigralkami na ogrevanju do tekme na parketu. Tako močna je bila v obrambi, da je povzročala izgubljene žoge nasprotnic na vseh delih igrišča. Hitro je prehajala na nasprotno polovico, vsako njeno preigravanje pa je imelo smisel. Vsaka njena podaja je imela namen ustvarjanja najboljšega položaja za sprejemalko. V paket dodajte še borbenost in inteligenco, pa tudi spodobno ravnanje. Zelo preprost pristop, a tako učinkovit!"


Paul Nilsen piše svetovno znano kolumno‘Women’s Basketball Worldwide Column’, vsak dan pa poroča o najbolj znanih tekmovanjih, mednarodnih turnirjih in mladinski ženski košarki. Po celem svetu ima številne stike z igralci, igralkami in trenerji, je pa tudi sam kvalificiran košarkarski trener in sodnik.

5371b66ab72e57879291015c082c09bc
Fiba Basketball
Paul Nilsen in njegova kolumna.


košarka Blaža Čeh sopron Paul Nilsen fiba