vestnik

Namizni tenis: Blažka Harkai zlata v dvojicah

Vestnik.si, 24. 9. 2020
Arhiv NTK Sobota
Dvojica Eva Horvat in Lana Slatinšek.
Šport

V Izoli je bilo državno prvenstvo mladincev in mladink v namiznem tenisu, v Lučah kadetsko državno prvenstvo, v Novem mestu pa državno prvenstvo veteranov.

Mladinsko DP v Izoli 

Sezona 2019/20 v namiznem tenisu še ni končana, saj po naknadno sprejetem koledarju traja še do konca septembra in se bo tako sezona 2020/21 začela šele s 1. oktobrom. Doslej so bila odigrana že tri državna prvenstva posameznikov in dvojic, zadnji konec tedna v septembru pa je na sporedu še DP za mlajše kadete in kadetinje (U13) ter člane in članice do 21 let.
DP za mladince in mladinke je bilo v Izoli, kjer se je zbralo 116 igralk in igralcev iz 20 slovenskih klubov, med njimi tudi igralci Keme (8) in Sobote (5). Državna prvakinja v dvojicah je malce presenetljivo, a več kot zasluženo postala Blažka Harkai (Kema) s soigralko Saro Tokič (Letrika) - postavljeni sta bili kot tretji nosilki prvenstva.

IMG_20200913_144205
Arhiv NTK Kema
Trener Keme Mirko Unger s svojimi varovanci.

Dvojica Jure Smodiš in Jan Lipič (oba Kema) je lepo presenetila, saj je bila zaustavljena šele v finalu in tako osvojila srebrni medalji. Tudi Ana Kovačec (Kema) je dobila medaljo - bronasto v dvojicah skupaj s soigralko Taro Kobetič (Mengeš) in tudi med posameznicami se je Ana Kovačec uvrstila v polfinale in tako prejela še eno bronasto medaljo.
Lep uspeh je dosegla še mešana dvojica Jure Smodiš in Blažka Harkai, saj se je v kategoriji mešanih parov uvrstila v polfinale in osvojila bronasto medaljo.

Luka in Alin dvojice
Arhiv NTK Sobota
Luka in Alin dvojice

Mešana dvojica Nino Šegula in Ana Kovačec je izpadla v četrtfinalu, Anamarija Horvat (Sobota) in Jan Krč (B2 Kranj) pa sta se uvrstila v osmino finala, kot tudi Jan Lipič s soigralko Kim Kastelic (Krka). Med posamezniki pri mladincih sta se Nino Šegula in Jan Lipič (oba Kema) uvrstila med 16 najboljših, Luka Šantavec (Sobota) in Jure Smodiš (Kema) pa sta se na glavnem turnirju prebila v drugo kolo, kar pa ni uspelo Timiju Giderju in Evi Hauko (oba Sobota) ter igralkama Keme Živi Dogar in Ani Gergek, saj so v svojih predtekmovalnih skupinah zasedli 3. oz. 4. mesta in se tako niso uvrstili v finalno tabelo najboljših 32 pri mladinkah oz. 48 pri mladincih. So se pa na glavni del med posameznicami uvrstile še Eva Horvat, ki je izpadla v prvem kolu, in Anamarija Horvat (obe Sobota) ter Blažka Harkai in komaj 12-letna Ema Crnkovič (obe Kema) - vse tri so prišle med 16 najboljših mladink Slovenije.

DP Izola Anamarija Horvat v akciji
Arhiv NTK Sobota
Anamarija Horvat v akciji.

Kadetsko DP v Lučah

Na DP za kadete in kadetinje v Lučah se je zbralo kar 135 otrok iz 22 slovenskih klubov. Državna prvaka v kar treh kategorijah sta postala Miha Podobnik (Logatec) in Sara Tokič (Letrika). Tudi Prekmurci so imeli svoj podmladek, in sicer je trener Keme Mirko Unger pripeljal tri kadetinje in enega kadeta, trener Sobote Mitja Županek pa eno kadetinjo in pet kadetov. Najbolje se je uvrstila Eva Horvat (Sobota), ki se je prebila med 16 najboljših kadetinj, potem ko je v svoji kvalifikacijski skupini zmagala in se uvrstila na glavni turnir, kamor so se uvrstile še Ana Gergek, Ema Crnkovič in Živa Dogar (vse tri Kema), a so potem vse tri izpadle v prvem kolu.

Pri kadetih je Luki Šantavcu (Sobota) zmanjkalo nekaj sreče, da bi se uvrstil v osmino finala, saj je proti bolje postavljenemu igralcu Andražu Zupančiču (ŠD SU) izgubil v petem nizu z 9 : 11. Tudi Timiju Giderju (Sobota) se je uspelo prebiti na glavni turnir, kjer je tako kot Luka, po zmagi v prvem kolu, doživel v drugem kolu poraz, in sicer proti državnemu prvaku Podobniku. Prvič pa so bili na DP za kadete An Julijan, Nejc Titan in Oskar Horvat (vsi Sobota ) ter Jaka Zelko (Kema), nobenemu pa se ni uspelo uvrstiti na glavni turnir med 48 najboljših. Ker pa so vsi štirje letnik 2007, kot tudi vse tri igralke Keme, jih čaka še ta konec tedna DP za mlajše kadete in kadetinje, prav tako v Lučah.

Kadetska ekipa s trenerjem Mitjo Županekom in pomočnico Evo Hauko
Arhiv NTK Sobota
Kadetska ekipa s trenerjem Mitjo Županekom in pomočnico Evo Hauko.

V dvojicah se je Eva Horvat s soigralko Lano Slatinšek (ŠD SU) uvrstila v četrtfinale, kjer sta izgubili s finalistkama prvenstva Polono Horvat (Interdiskont) in Kim Kastelic (Krka) z 1 : 3. Tudi Živa Dogar s soigralko Zojo Žolek (Cirkovce) ni imela sreče pri žrebu, saj sta v četrtfinalu naleteli na prvi nosilki in prvakinji Saro Tokič in Enyo Moltara in izgubile z 1 : 3. Še najbližje medalji sta bili Ana Gergek in Ema Crnkovič, saj sta po hudem boju z 2 : 3 izgubili v četrtfinalu proti Lari Belaj in Ani Leskošek (obe Savinja). Pri dvojicah za kadete sta se Luka Šantavec in soigralec Alin Lesnik (Muta) poslovila od turnirja v tekmi za uvrstitev med 8 najboljših po porazu proti Mihi Faturju in Brinu Kunstlju (oba Savinj), ki sta kolo prej izločila še Timija Giderja in Nela Savška Pintariča (Mengeš).

DP za veterane in rekreativce v Novem mestu

Igor Vinčec (Sobota) je zasedel drugo mesto v kategoriji veteranov od 60 do 64 let. Prav tako drugi je bil v kategoriji od 65 do 69 let Jože Žekš (Sobota), tretji pa je bil Ivan Ocepek (Gornja Radgona). Tekmoval je še Andrej Lesnik (Ljutomer), ki je zmagal v tolažilni skupini.

Pri moških dvojicah od 40 do 49 let se je Smiljan Mekicar (Sobota) z Urošem Cerarjem (Ljubljana) uvrstil na tretje mesto. Tretja pa sta bila tudi Jože Fartek (Kema) in Jože Žekš (Sobota) v kategoriji dvojic od 60 do 64 let. 

Jasna Šebjanič Pupis, rojena Sobočanka, ki sedaj živi v Postojni, je bila druga v kategoriji žensk nad 50 let. 

Na DP sta igrala še Miran Štefanec (Sobota) in Darko Fijavž (Ljutomer).

namizni-tenis državno-prvenstvo mladinci blažka-harkai
Kaj zdaj berejo drugi