vestnik

Namizni tenis: Pucončani tesno izgubili z Mariborom

Vestnik.si, 29. 1. 2024
Jure Zauneker
Luka Norčič je klonil v odločilnem dvoboju z Matevžem Črepnjakom.
Šport

V 11. krogu prve slovenske namiznoteniške lige so se Pucončani krvavo borili za zmago na gostovanju pri Mariboru. Ta bi jih namreč zelo približala uvrstitvi med prve štiri ekipe, ki bodo po rednem delu napredovale v končnico. A Štajerci so tudi s prekmursko močjo slavili s 4 : 3.

Prekmurec Tomaž Roudi je namreč za ŽNTK Maribor dosegel eno posamično zmago (v dvoboju z Luko Norčičem) in eno v dvojicah, ko je z Gregorjem Komacem s 3 : 2 v nizih ugnal Tomaža Pelcarja in Damjana Zelka.

roudi
Oste Bakal
Prekmurec Tomaž Roudi, nekdanji član Sobote, je za Maribor zmagal enkrat posamično in enkrat v dvojicah.

Pelcar je v nadaljevanju premagal tako Komaca kot Roudija, pri skupnem izidu 3 : 3 pa je bil Matevž Črepnjak boljši od Norčiča s 3 : 0 (11 : 9, 12 : 10, 12 : 10). Pred tem je Zelko ugnal Črepnjaka in izgubil s Komacem. 

puconci, namizni-tenis
Jure Zauneker
Tomaž Pelcar je dosegel dve posamični zmagi.

Mura Sobota I je na že vnaprej odigrani tekmi premagala Interdiskont I s 4 : 0. Na lestvici imajo prve tri ekipe (Savinja I, Maribor in ŠD SU) po 18 točk, četrta je Mura Sobota (16), Kema Murexin I pa je peta (12). V 12. krogu bo na sporedu prekmurski derbi med Kemo Murexin in Muro Soboto. Obračun bo v četrtek, 8. februarja, ob 11. uri v Zeleni dvorani Puconci. 

puconci, namizni-tenis
Jure Zauneker
Bojan Ropoša bo z ekipo Mure Sobote I 10. februarja gostoval v Puconcih.

namizni-tenis maribor ntk-kema-puconci