vestnik

Namizni tenis: Živa Dogar ubranila državni naslov v dvojicah

Vestnik.si, 8. 10. 2020
Arhiv NTK Kema
Finale ženskih dvojic v kategoriji U13: Ana Gergek in Ema Crnkovič (na levi) proti Zoji Žolek in Živi Dogar (na desni).
Šport

V Lučah je bilo še zadnje dejanje v namiznoteniški sezoni 2019/20. Na sporedu sta bili še državni prvenstvi za mlajše kadete-inje (U13) in člane-ice do 21 let.

V kategoriji U13 je bilo prijavljenih kar 116 igralk in igralcev iz 24 slovenskih klubov, pri U21 pa je bilo prijavljenih 64 iz 20 klubov, med njimi so bili tudi klubi iz Pomurja ( Kema - 11, Sobota - 6 in Ljutomer – 1 ). Med njimi so največ uspeha dosegli člani NTK Kema, saj so osvojili državni naslov in drugo mesto v dvojicah U-13. Živa Dogar ( Kema ) je s soigralko Zojo Žolek ( Cirkovce ) ubranila lanski naslov prvakinj v dvojicah, potem ko sta v finalu proti Emi Crnkovič in Ani Gergek ( obe Kema ) zaostajali že z 0:2 a sta na koncu vseeno slavili s 3:2 in tako lanskemu naslovu dodali še letošnjega. Med posameznicami so se vse tri varovanke trenerja Mirka Ungerja uvrstile med 8 najboljših v Sloveniji. Pri dečkih je lepo presenetil komaj 11 letni Oskar Horvat ( Sobota ), saj se je prebil na glavni turnir, potem, ko je v svoji predtekmovalni skupini osvojil 2. mesto. Z osvojenimi 3. mesti vsak v svoji predtekmovalni skupini se Filip Šinko, Jaka Zelko in Tai Puhan ( vsi trije Kema ), kot tudi Miha Belak ( Ljutomer ) in z osvojenim 4. mestom v svoji skupini Nejc Titan ter Lana Maučec ( Kema ), niso uvrstili na glavni del prvenstva. V dvojicah pri mlajših kadetinjah se je Lana Maučec s soigralko Nežo Horvat ( Interdiskont ) uvrstila med 16 najboljših, kot tudi dvojica Tai Puhan – Filip Šinko pri mlajših kadetih. Oskar Horvat in Miha Belak sta se uvrstila med 32 dvojic, kot tudi Jaka Zelko s soigralcem Jako Lesnikom ( Muta ). Nejc Titan pa je s soigralcem Janom Šircem ( Cirkovce ) izpadel v prvem kolu.
Ana Kovačec srebrna v dvojicah
Lep uspeh je pri članicah do 21 let dosegla z 2. mestom v dvojicah Ana Kovačec ( Kema ) s soigralko Taro Kobetič ( Mengeš ). Mladinski državni prvakinji v dvojicah Blažka Harkai ( Kema ) in kadetinja Sara Tokič ( Letrika ) sta izpadli malce presenetljivo že v osmini finala, kjer so bile zaustavljene še Anamarija Horvat ( Sobota ) s soigralko Anino Selak ( Vesna ) in kadetinja Eva Horvat ( Sobota ) s soigralko Danielo Butkovsko Tomanič ( Cirkovce ). Med posameznicami se je do četrtfinala prebila Blažka Harkai. Tudi Ana Kovačec se je uvrstila na glavni turnir a izpadla v osmini finala. Sestri Anamarija in Eva Horvat se nista uvrstili na glavni turnir, potem ko sta vsaka v svoji predtekmovalni skupini osvojili 4. mesti. Pri članih do 21 let sta se na glavni turnir in nato med 16 najboljših, uvrstila Luka Norčič ( Kema ) in presenetljivo še kadet Luka Šantavec ( Sobota ). Timi Gider ( Sobota ) se s 3. in Nino Šegula ( Kema ) s 4. mestom, vsak v svoji predtekmovalni skupini, nista uvrstila na glavni turnir. V dvojicah sta se Luka Norčič s soigralcem Tilnom Cvetkom ( Muta ) in Nino Šegula s soigralcem Aljažem Fortuno ( Vesna ) uvrstila v četrtfinale med 8 najboljših, Luka Šantavec in Timi Gider pa sta izpadla kolo prej v tekmi za med 8 najboljših.
namizni-tenis državno-prvenstvo dvojice mlajše-kadetinje
Kaj zdaj berejo drugi