vestnik

Vroč remi z igralcem manj: Domžale - Mura 1 : 1

Vestnik.si, 10. 3. 2021
Aleš Cipot
Domžale : Mura
Šport

V 26. krogu PLTS sta se na stadionu v Domžalah meril Domžale, ki so bile četrte na lestvici, in Mura, ki je bila tretja. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Začetna postava Domžal: Mulalić, Šoštarič Karič, Vuklišević, Sikošek, Žinič, Husmani, Käit, Ibričić kap., Svetlin, Jakupović, Podlogar. Trener: Dejan Djuranović.

Začetna postava Mure: Obradović, Lovrić, Maruško, Karničnik, Kouter, Horvat, Pucko, Bobičanec, Kous kap., Maroša, Žižek. Trener: Ante Šimundža.

Srečanje vodi Mihael Antić iz Kopra.

Pred začetkom minuta molka za preminulega nekdanjega nogometaša Domžal Luko Baniča.

1: Začetek tekme.

domžale, mura
Aleš Cipot
Domžale : Mura

10: GOOOOL 0 : 1 Žan Karničnik! Bobičanec je izvedel kot, Mulalić je žogo odbil samo v Jakupovića, od katerega se je odbila nazaj pred vrata, kjer jo je s spretnim strelom v mrežo zabil Karničnik.

domžale, mura
Aleš Cipot
Domžale : Mura

11: Grob prekršek Sikoška, ki je znal biti preoster že na nekaterih drugih obračunih z Muro. Na tleh se je z bolečinami znašel Kouter, nogometaši pa so si skočili v lase. Na koncu rumeni kartoni za Sikoška, Vukliševića, Pucka in Kousa. 

24: Lepa hitra akcija Mure: Pucko z dolgo podajo z leve strani, Bobičanec pa strelja z glavo čez vrata.

26: Murina mreža se je zatresla po odlični akciji po tleh Ibričić - Žinič - Podlogar, vendar je bil slednji v prepovedanem položaju, zato zadetek ni obveljal. 

36: Po igranju Koutra z roko Jakupović iz prostega strela zadeva prečnik. Jakupović je znal v preteklosti že dosegati gole proti Muri iz prostih strelov. Dobro se je končalo zaenkrat za črno-bele.

38: Nova velika priložnost za Muro: po podaji Bobičanca z desne strani iz prostega strela je z glavo sprožil Lovrić, Mulalić pa se je izkazal s parado.

43: Sporna situacija: Marušku je v kazenskem prostoru Mure spodrsnilo, ob tem pa je podrl tudi Svetlina. Domžalčani so zahtevali enajstmetrovko, vendar se Antić ni oglasil.

domžale, mura
Aleš Cipot
Domžale : Mura

44: Drugi rumeni in s tem rdeči karton za Pucka, ki je naredil prekršek pred robom kazenskega prostora. Mura ostaja z igralcem manj.

45: Minuta dodatka.

45+1: Konec prvega polčasa. 0 : 1. 

domžale, mura
Aleš Cipot
Domžale : Mura

domžale, mura
Aleš Cipot
Domžale : Mura

46: Začetek drugega polčasa.

47: Rumeni karton Svetlin.

54: Dvojna menjava pri Muri: Ouro in Gorenc namesto Horvata in Maroše.

62: Menjava pri Domžalah: Kolobarić namesto Svetlina.

63: Še ena sporna situacija v kazenskem prostoru Mure: Lovrić je gledal samo žogo in se pri tem zaletel v igralca Domžal. Antić na srečo črno-belih ne sodi ničesar.

64: Odličen in močan strel Ibričića z daljave, Obradović pa izvrstno brani.

68: Jakupović iz prostega strela z daljave, spet odlična obramba Obradovića. 

69: Menjava pri Muri: Klepač namesto Žižka. 

70: GOL 1 : 1 Matej Podlogar! Mura ni zdržala v obrambni igri z igralcem manj. Ibričić je preigral Koutra in poslal žogo v sredino kazenskega prostora, kjer jo je s hitro reakcijo Podlogar spravil izpod Obradovića v mrežo. 

73: Še en strel Jakupovića, Obradović brani.

75: Menjava pri Domžalah: Pišek namesto Käita.

77: Po kotu Ibričića je Obradović poletel v Kolobarića, ta pa je z ramenom poslal žogo čez vrata.

79: Podlogar strelja z leve strani, točno v naročje Obradoviću.

81: Ibričić je spet preigral Murine igralce in nevarno streljal, a je nastreljal Jakupovića. Na koncu akcije Husmani žogo pošilja čez vrata.

83: Menjava pri Muri: Kozar namesto Bobičanca.

84: Po izgubljeni žogi Karničnika je sam pred vrata prišel Kolobarić in streljal po tleh, Obradović pa ga je počakal in spretno ubranil.

87: Menjava pri Domžalah: Markuš namesto Podlogarja.

89: Po namerni podaji Gorenca nazaj do Obradovića je Antić dosodil indirektni prosti udarec in pri tem žogo nerazumljivo postavil bolj v sredino, tako da je to bila ogromna priložnost s štirih metrov za Domžale. A po strelu Ibričića se je pogumno v blok vrgel Obradović in Mura se je ubranila.

90: Po prekršku nad Koutrom rumena kartona za Ibričića in Šoštariča Kariča.

90: Tri minute dodatka.

93: Vroče je bilo pred Murinimi vrati v veliki gneči, na koncu pa so črno-beli le odbili žogo in rešili točko. 

93: Konec tekme. 1 : 1. Tudi po zaključnem žvižgu so si nekateri igralci spet privoščili medsebojno prerivanje. 

Razburljivo srečanje, ki ga je zaznamovala izključitev Pucka in boj Mure za dosego remija. To je že tretja tekma med Domžalčani in Sobočani, ki se je v tej sezoni končala z 1 : 1. 

domžale, mura
Aleš Cipot
Domžale : Mura

domžale-mura 2021