vestnik

Nasprotnice Ljutomerčank so bile premočne

M. Š., 4. 3. 2023
Niko Časar
Ljutomerčanke so sinoči klonile proti Mozirjankam.
Šport

Ljutomerske odbojkarice so redni del prvenstva končale s porazom (0 : 3) proti Mozirjankam.

Sinoči so ljutomerske odbojkarice, ki se krčevito borijo za obstanek, odigrale tekmo 21., zadnjega kroga rednega dela prvenstva v 1. B državni ligi. Gostile so Mozirje, ki je potrebovalo zmago za preboj v osmino finala državnega prvenstva. Po poldrugi uri igre so gostje slavile s 3 : 0 (22, 18, 27).



Mozirjanke so prevladovale večji del dvoboja in po suvereno dobljenima nizoma so imele v tretjem nekaj boljši odpor gostiteljic. Ljutomerčanke so namreč povedle z 10 : 4, a so nasprotnice z delnim izidom 8 : 0 prešle v vodstvo. Ekipi sta bili ponovno točkovno poravnani pri izidu 20 : 20, nato pa so imele domačinke po dveh uspešnih napadih Adele Pintarič in Karmine Sužnik celo prednost (22 : 20). Pri izidu 24 : 22 so gostiteljice zapravile dve zaključni žogi za osvojitev niza, imele pa so zaključne žoge tudi pri izidih 25 : 24, 26 : 25 in 27 : 26. Gostje so se vedno ubranile, po izenačenju (27 : 27) pa je Nina Cigale, ki je do takrat dosegla vsega tri točke, z dvema zaporednima blokoma odločila zmagovalca.

Ljutomerčanke, pri katerih sta izstopali Ana Kolmanič s 15. in Adela Pintarič s 14. točkami, so redni del prvenstva zaključile na šestem mestu (21 točk) in jih v nadaljevanju sezone čaka še pet dvobojev za končno razvrstitev od 3. do 8. mesta.

odbojka žok-ljutomer mozirje