vestnik

Nejc Sterniša na 31 tekmovanjih dobil 57 medalj

Vestnik.si, 16. 1. 2021
Srečko Sterniša
Nejc Sterniša bo ustrezno pripravljen na letošnja tekmovanja.
Šport

Leto 2020, ki je bilo neobičajno tudi za športnike, je za nami, karateist Nejc Sterniša iz Lomanoš pri Gornji Radgoni pa ga je končal zelo uspešno.

Žal sta bili na sporedu zgolj dve „normalni“ tekmi na državni ravni v dvorani, a je Nejc obe dobil, kar rutinirano, in sicer je postal članski državni prvak, zmagal pa je tudi na edini pokalni tekmi. Ob tem je Sterniša nastopil na številnih spletnih tekmah, kjer so sodelovali tekmovalci iz celega sveta. Tako je sodeloval na 31 tekmah v različnih kategorijah, kjer je osvojil skupno 57 (10 zlatih, 20 srebrnih in 27 bronastih) medalj.

Nejc Sterniša
Oste Bakal
Nejc Sterniša si je nabral veliko zalogo medalj.

Letos pa se je že udeležil prve spletne tekme Adidas USA karate Open, in sicer je nastopal v dveh kategorijah, U18 in U21. V obeh je prepričljivo opravil z vsemi nasprotniki in prejel zlato medaljo v obeh kategorijah. Če bo epidemiološka situacija kaj boljša, bo potekalo v tem letu kar nekaj tekmovanj, med drugim evropsko prvenstvo članov, balkansko prvenstvo, mediteranske igre, evropsko prvenstvo za kadete, mladince in člane U21, ki bo na Finskem, in še nekaj pomembnih mednarodnih tekem. „Nejc je za vsa ta tekmovanja resen kandidat in upam, da se mu bo uspelo uvrstiti na kakšno prvenstvo. Glede na to, da vseskozi doma dobro trenira, sem prepričan, da bo ustrezno pripravljen in bo v primerni formi dočakal morebitno ukinitev pandemije,“ je pojasnil Nejčev oče Srečko Sterniša.
karate nejc-sterniša tekmovanja
Kaj zdaj berejo drugi