vestnik

Nejc Sterniša najboljši karateist mladinec leta 2019

Vestnik.si, 29. 2. 2020
Osebni arhiv
Nejc Sterniša je najboljši karateist mladinec leta 2019.
Šport

V Thermani Laško je že tradicionalno potekala podelitev za izjemne dosežke mladih karateistov »Naj karateist 2019«. Nejc Sterniša iz Lomanoš je prejel kar pet pokalov.

Predsednik Karate zveze Slovenije Borut Strojin je v svojem uvodnem nagovoru za častne goste pozdravil prav vse športnike – karateiste, katerim je bil svečan večer tudi namenjen, in proglasil najboljše. 

Nejc Sterniša iz Lomanoš, član Karate kluba Seki iz Sv. Jerneja, ki je celo leto pridno nabiral zmage in točke, si je zaslužil kar nekaj lovorik. V Laškem je prejel kar pet pokalov. Bil je pokalni zmagovalec posamezno - mladinci, pokalni zmagovalec ekipno ter pokalni zmagovalec s klubom. S klubom je zasedel tudi drugo mesto med vsemi klubi iz Slovenije. Najbolj prestižno nagrado pa je dobil kot najboljši karateist mladinec Slovenije. 

Že kmalu po podelitvi je Sterniša potrdil, da se mu obeta še eno uspešno leto. Nastopil je namreč na članskem državnem prvenstvu, pa čeprav še je mladinec. Po odličnih nastopih na tatamiju v Polzeli je premagal vso konkurenco in osvojil laskavi naslov državnega članskega prvaka. Že 6. marca Nejc potuje še na člansko balkansko prvenstvo v Beograd, kjer lahko pričakujemo še kakšen njegov odličen izid.

Osebni arhiv
Nejc Sterniša je zmagal na državnem članskem prvenstvu.
karate nejc-sterniša najboljši mladinec razglasitev