vestnik

Nekateri tabori so se že končali, drugi se šele začenjajo

Vestnik.si, 9. 7. 2024
Arhiv kluba
Nogometni tabor NŠ Mura.
Šport

Poletje je v Pomurju tudi čas športnih taborov za otroke. Nekateri so se že končali, drugi pa so se šele začeli. Posebej pišemo o nogometnem kampu NŠ Aluvar Beltinci, tukaj pa bomo napovedali še nekatere ostale.

Med najbolj znanimi tabori, ki so se že končali, so bili nogometni tabor NŠ Mura, pomurski nogometni kamp v Puconcih, nogometni tabor NK Ljutomer in Vestnikov odbojkarski tabor. O slednjem smo seveda že poročali, tako da se bomo zdaj malce več posvetili prvim trem. 

nogometni-tabor, nš-mura, nk-ljutomer, nogometni-kamp, puconci
Arhiv kluba
Nogometni tabor NŠ Mura.

Na Murinem taboru so se otroci že prvi dan pomerili v pravih nogometnih dvobojih. Drugi dan so najprej preživeli na igrišču, kjer ni manjkalo dobre volje in lepih zadetkov, nato pa so se preselili v Trgovski center Maximus in si v Cineplexxu ogledali animirani film Vrvež v moji glavi 2. Tretji dan jih je presenetila in razveselila maskota Štrki, poleg nogometa pa je bil na vrsti tudi obisk kopališča. Četrti dan so poleg nogometa uživali tudi v bowlingu, čas pa je bil tudi za skupinsko fotografiranje. Peti in zadnji dan so mlade nogometaše obiskali članski igralci Robert Čakš, Aljaž Antolin in Leard Sadriu. Podelili so ogromno avtogramov, nastalo je veliko nepozabnih fotografij in spominov. Udeleženci so se preizkusili tudi v judu, obenem pa prejeli medalje in priznanja za uspešno udeležbo na taboru.

nogometni-tabor, nš-mura, nk-ljutomer, nogometni-kamp, puconci
Timi Farkaš
Pomurski nogometni kamp.

Na 3. pomurskem nogometnem kampu v Puconcih so otroci od 5. do 13. leta pridobivali nove veščine, znanja in prijatelje. S svojim obiskom jih je navdušil slovenski in prekmurski reprezentant ter strelec zadetka na evropskem prvenstvu Erik Janža in vsakemu podelil kartico, podpis in spominsko fotografijo. Svoje delo so jim predstavili policisti in prikazali iskanje s službenim psom. Pred koncem so udeleženci najprej opravili kondicijske treninge in nato nadaljevali z zabavnimi in zanimivimi igrami, ki so med drugim koristne za razvoj telesa in nogometnih sposobnosti. Ker je bilo zanimanje za ta kamp tako veliko, se bo v ponedeljek, 8. julija, začel tudi 4. pomurski nogometni kamp, ki pa bo potekal v Bakovcih. Ambasadorji obeh kampov so Erik Janža, Nino Kouter, Matic Maruško in Alen Kozar. 

nogometni-tabor, nš-mura, nk-ljutomer, nogometni-kamp, puconci
Timi Farkaš
Pomurski nogometni kamp.

Na taboru NK Avto Rajh Ljutomer je 77 osnovnošolcev v štirih dneh spoznavalo nogometne in druge veščine ter se zabavalo ob različnih animacijskih aktivnostih. Večji del tabora je bil namenjen igri z žogo, ob tem pa so udeleženci obiskali kopališče, si ogledali vragolije čarodeja Luke, podjetji Babič in Murales ter kmetijo Vrabelj. Predstavnica centra za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Ljutomer jim je pokazala osnovne postopke oživljanja in pravilno povijanje odrgnin in zlomov, preizkusili pa so se tudi v borilni veščini kikboks. Zadnji dan so odigrali nogometno tekmo s svojimi starši ter tabor sklenili z veselim druženjem. 

nogometni-tabor, nš-mura, nk-ljutomer, nogometni-kamp, puconci
Arhiv kluba
Nogometni tabor NK Avto Rajh Ljutomer.

8. julija se je v dvorani OŠ I v Murski Soboti in na zunanjih igriščih pričela poletna košarkarska šola Radenske Creativa Sobote, na kopališču Ljutomer plavalni tečaj, 9. julija pa v športno-rekreacijskem centru Tešanovci hokejski kamp HK Moravske Toplice za otroke od 6. do 11. leta. Naslednji ponedeljek, 15. julija, pa se bosta začela rokometni tabor RK Pomurje (v dvorani OŠ III Murska Sobota) in nogometni tabor NK Čarda (v športno-rekreacijskem centru Martjanci). 

nogometni-tabor, nš-mura, nk-ljutomer, nogometni-kamp, puconci
Arhiv kluba
Nogometni tabor NK Avto Rajh Ljutomer.

nogometni-tabor nk-čarda nš-mura nk-ljutomer