vestnik

Nekdanja Muraša imata nova kluba

M.Š., 1. 9. 2022
Aleš Cipot
Žiga Laci.
Šport

Aljaž Casar se seli v nemškega tretjeligaša, Žiga Laci pa v Koper.

Nekdanji mladinec soboške Mure Aljaž Casar iz Bakovec, ki si je izkušnje v članski konkurenci nabiral v Rakičanu in Odrancih ter avstrijskem prvoligašu Altachu, ima nov klub. 21-letni igralec sredine igrišča, ki je tudi član slovenske reprezentance U21, je podpisal pogodbo s klubom Hallescher FC in sicer do 30. junija 2024.  


Pred minulo sezono se je Casar preselil v Nemčijo, kjer je postal član Hoffenhaima in z drugo ekipo tega uglednega kluba nastopal v četrti nemški ligi. V minuli sezoni je odigral 30 tekem in dosegel šest zadetkov. Pred novo sezono se je Casar odločil, da se preizkusi v tretji nemški ligi. »Aljaž Casar ima kljub svoji mladosti že nekaj izkušenj, tudi v prvi avstrijski ligi. S svojo fizično robustnostjo in prezenco prinaša fizične kvalitete, ki smo jih v taki obliki redkokdaj imeli v ekipi. Zdaj je zanj pomembno, da se hitro vključi in prevzame eno glavnih vlog v ekipi,« je povedal športni direktor Hallescherja FC Ralf Minge. »Pripravljen sem na nove izzive. Se že veselim treningov in tekem z novimi soigralci. Prepričan sem, da sem se odločil prav in da grem stopničko po stopničko v svoji karieri,« je povedal Casar.

Aljaž Casar, nogometaš
Arhiv
Aljaž Casar ima nov klub.

K temu dodajmo vest, da se je iz grškega prvoligaša AEK Atene kot posojen nogometaš h slovenskemu prvoligašu Kopru preselil še en nekdanji igralec Mure, namreč Žiga Laci iz Dobrovnika. Poleti 2018 je kot najmlajši nogometaš v zgodovini soboškega kluba podpisal profesionalno pogodbo, v članskem moštvu Mure pa je v prvi ekipi odigral štiri tekme in dosegel en zadetek.

aljaž-casar nogomet prestop