vestnik

Nekdanji nogometaš Mure tokrat v vlogi trenerja

Vestnik.si, 5. 6. 2024
NŠ Mura
Mitja Erniša je nov trener kadetov.
Šport

Mitja Erniša je nov trener kadetov Mure.

Mitja Erniša je nov trener kadetov Mure, njegov pomočnik bo Štefan Horvat. Po koncu aktualne sezone sta se namreč z mesta glavnega trenerja in pomočnika trenerja poslovila Jernej Repina in Aleksander Nedižavec.

Mitja, nekdanji igralec Mure, je v svoji karieri zbral 97 nastopov za čarno-bele in dosegel dva zadetka v vseh tekmovanjih. Poleg Mure je igral tudi za Beltince, Koper, Nafto in nekatere avstrijske nižjeligaške klube. Pred prevzemom trenerske vloge je bil nazadnje član ekipe Minihof Liebau, a se je nato odločil za trenersko pot. Pred tem je vodil Odrance, zdaj pa bo nadaljeval svojo pot z razvojem mladih nogometašev v kadetski selekciji Mure.

»V prvi vrsti je to en izziv in pa velika odgovornost ter privilegij. Vesel sem, da sem se vrnil v klub, kjer se je zame vse začelo. Občutki so dobri, ekipa je dobra, talentirana in verjamem, da ob trdem delu rezultat ne bi smel izostati. Znanje, ki sem ga pridobil tekom igralske kariere želim prenesti na nogometaše in jim pomagati, da bodo še boljši in da bomo dosegli zastavljene cilje," je povedal Erniša za uradno spletno stran kluba. 

mitja-erniša trener nš-mura kadeti