vestnik

Neo Forjanič drugi v 5. krogu Kekčevega pokala

Vestnik.si, 27. 2. 2020
Igor Makari
5. krog Kekčevega pokala na Jesenicah.
Šport

Najmlajši strelci Športnega strelskega društva Murska Sobota so tekmovali na Jesenicah v 5. krogu Kekčevega pokala. Strelci s pištolo pa so si priborili kvalifikacijsko tekmo.

Med mlajšimi dečki je 2. mesto zasedel Neo Forjanič s 170 krogi, med dečki pa se je Luka Ivančič uvrstil na 7. mesto (177), Tian Mesarič na 21. mesto (168), Gašper Šooš na 22. mesto (168), dečki pa so ekipno zasedli 7. mesto. Zadnji, 6. krog, bo na domačem strelišču v Murski Soboti.

Na strelišču v Murski Soboti pa je bil 6. turnir 2. državne lige severovzhod v streljanju  z zračno pištolo. Med osmimi ekipami je zmagalo SD Juršinci s 1104 krogi, drugi so bili Ptujčani s 1081 krogi, tretja Svečina s 1051 krogi in četrto ŠSD M. Sobota (Tomi Vrečič, Matej Plahut, Simon Serdt) s 1047 krogi. Posamično je zmagal Sašo Parok iz Ruš s 372 krogi. Med pomurskimi strelci je bil Tomislav Vrečič deveti, Darko Balažic (oba ŠSD M. Sobota) deseti in Tomaž Ciglarič iz ŠD Črenšovci enajsti. Po zadnjem 6. kolu je v vodstvu ekipa Ptuja z 58 točkami, ŠSD Murska Sobota pa je četrto s 33 točkami in si je priborilo pravico do nastopa na kvalifikacijski tekmo za 1. B državne lige.  Na osmem mestu so Črenšovci, ki so zbrali 6 točk. Posamično je slavil Nikola Ranilović iz Elektra Maribor,  med pomurskimi strelci pa je Tomi Vrečič iz ŠSD M. Sobota končal na šestem mestu.

Arhiv ŠSD Murska Sobota
6. krog 2. državne lige SV v streljanju s pištolo.
strelstvo 5.-krog kekčev-pokal jesenice šsd-murska-sobota