vestnik

Neuradna državna rekorda na 15. pokalu mesta Ljutomer

Vestnik.si, 1. 1. 2024
Arhiv društva
Najboljše so bile strelke SD Kovinar Ormož.
Šport

Na strelišču v dvorani ŠIC Ljutomer se je končalo dvodnevno 15. odprto mednarodno tekmovanje v streljanju s standardno zračno puško, ki ga je pripravilo Strelsko društvo Mesto Ljutomer.

Nastopilo je  57 strelk in strelcev iz 15 ekip iz Slovenije in Hrvaške.

c1377f7929741690ccaeb767efc4e9a3
Miha Šoštarič
Tekma za pokal mesta Ljutomer.

Doseženih je bilo nekaj vrhunskih rezultatov in osebnih rekordov. Ekipa Strelskega društva Kovinar Ormož, ki je zmagala, je postavila neuradni državni rekord s 1883,5 krogi. V ekipi so bile Urška Kuharič, Nuša Žnidarič in Eva Petek. 
Tudi posamezno je Urška Kuharič dosegla neuradni slovenski rekord z zadetimi 632,1 krogi.
Ekipno drugi so bili strelci prve ekipe SD I. Pohorskega bataljona iz Ruš (1868,4), tretje pa so bile strelke druge ekipe iz istega društva (1849,3).
Od pomurskih moštev je bila prva ekipa Športnega strelskega društva Radgona peta, prva ekipa SD Štefana Kovača Turnišče šesta, prva ekipa SD Mesto Ljutomer sedma, SD Kolomana Flisarja Tišina je bilo deveto, druga ekipa turniškega društva pa deseta. 
V posamični konkurenci je drugo mesto zasedla Nuša Žnidarič iz ormoškega Kovinarja (630,2), tretje mesto pa Urška Hrašovec iz SD I. Pohorskega bataljona Ruše (629,4).
Od pomurskih strelcev je bil najboljši Aleksander Karlon iz ŠSD Radgona, ki se je uvrstil na peto mesto, Jure Sočič iz ŠSD Murska Sobota pa je bil sedmi.

strelstvo, sd-mesto-ljutomer, pokal
Arhiv društva
Najboljše so bile strelke SD Kovinar Ormož.

strelstvo sd-mesto-ljutomer pokal