vestnik

Nika Bedič osvojila dva naslova podprvakinje na državnem prvenstvu

Vestnik.si, 17. 10. 2023
BK Mladost
Državno prvenstvo v Medvodah.
Šport

Badmintonski klub Mladost Lendava se je udeležil državnega prvenstva v Medvodah.

V Medvodah se je odvijalo državno prvenstvo za posameznike in dvojice do 11 in 19 let, katerega so se udeležili tudi tekmovalci BK Mladost. V kategoriji do 11 let sta nastopala Samo Zupanič in Rok Torma, v kategoriji do 19 let pa Nika Bedič.

Fanta sta se pomerila tako med posamezniki kot tudi v igri dvojic. Rok je v skupini odigral dve tekmi, od teh je eno zmagal in eno izgubil, ter končal v skupini na drugem mestu, kar je bilo premalo za uvrstitev v glavni del tekmovanja. Samo je v skupinskem delu prepričljivo premagal oba nasprotnika ter se uvrstil v glavni del. Tam je zmagal tekmo za uvrstitev v četrtfinale, nato pa ga je na četrtfinalni tekmi ustavil Matic Knez Ogorelec.

V igri dvojic sta fanta združila moči. V prvem krogu sta uspešno premagala nasprotnika iz ŠD Sele, nato sta izločila druga nosilca tekmovanja, Gateja in Kranjca (BK Ljubljana in BK Branik). V polfinalu sta se srečala z ljubljansko navezo Kroflič/Pirnovar, ki je bila boljša z 21-8 in 21-17. Samo in Rok sta se domov vrnila z bronom. 

bk-mladost, nika-bedič, badminton
BK Mladost
Državno prvenstvo v Medvodah.

V zbirko je dve kolajni dodala tudi Nika Bedič. Nastopila je med posameznicami in v igri mešanih dvojic, kjer je bil njen partner Žiga Podgoršek iz BK Medvod. Nika in Žiga sta bila druga nosilca tekmovanja. Brez večjih težav sta se uvrstila v finale, kjer sta odigrala tri napete nize proti Anji Blazini in Vidu Koščaku (BK Ljubljana in BK Mirna). V prvem nizu sta bila boljša, nato pa sta v drugem in tretjem nizu pobudo prevzela Anja in Vid (17-21, 21-15, 21-16). Nika in Žiga sta tako postala državna podprvaka.

bk-mladost, nika-bedič, badminton
BK Mladost
Državno prvenstvo v Medvodah.

Nika se je pomerila tudi med posameznicami. Najprej je premagala Hano Oletič (21-5, 21-6), nato Ivo Koša (23-21, 21-17), v finalu pa je bila njena nasprotnica Anja Blazina. Nika je prvi niz izgubila (13-21), nato je dvignila tempo in drugi niz dobila (21-16), v tretjem pa je ritem ponovno našla Blazina, ki je odločilni niz dobila in osvojila naslov državne prvakinje (12-21).

nika-bedič bk-mladost državno-prvenstvo badminton