vestnik

NK Celje meni, da je bila 11-m sporna: "Želimo si, da se delilci pravice zavedajo svojega naziva"

Vestnik, 24. 9. 2019
Aleš Cipot
Celjani so se odzvali na dosojeno enajstmetrovko.
Šport

Nedeljska tekma v Fazaneriji med Muro in Celjem se je končala z zmago domačih z 1 : 0. Amadej Maroša je namreč realiziral dosojeno enajstmetrovko, na sodniško odločitev pa so se po tekmi odzvali v taboru Celjanov.

Kot so sprva zapisali, sta nasprotnika ponudila zanimivo nogometno predstavo, spet pa se je pokazalo, da se tudi v Sloveniji igra kakovosten nogomet. Celjani so Muri čestitali za osvojene tri točke, obenem pa dodali, da je bila enajstmetrovka dosojena sumljivo. "NK Celje čuti dolžnost do svojih navijačev in meni, da ima eden od samo dveh večnih prvoligašev z dolgoletno in bogato zgodovino, ki je v slovenski in evropski nogometni prostor poslal številne slovenske nogometaše, pravico predstaviti svoje stališče na dosojeno 11-m," pravijo in menijo, da se je v nedeljo zgodila sodniška napaka. 

"Prekršek Jureta Travnerja nad Luko Bobičancem, ki se je zgodil v neposredni bližini dodatnega pomočnika Andreja Žnidaršiča, je glavni sodnik srečanja Nejc Kajtazović na začudenje vseh prisotnih označil za prekršek v kazenskem prostoru in pokazal na belo točko. NK Celje zavzema stališče, da je šlo za sodniško napako in je bil prekršek našega nogometaša nad nasprotnikovim napadalcem storjen izven kazenskega prostora. Jure Travner je Luko Bobičanca prijel in izpustil pred kazenskih prostorom. Nogometaši Celja so na nepravilno sodniško odločitev, ki je neposredno vplivala na rezultat srečanja in dejstvo, da so bili oškodovani, odreagirali na človeški način, zaradi česar so Dario Vizinger, Jure Travner in Žan Benedičič prejeli kazen rumenega kartona," so pojasnili v izjavi za javnost. K temu so dali še, da je nogomet igra strasti in posledično čustev, ki jih nogometaši izražajo pred, med in po tekmi.

mura, celje
Aleš Cipot
Amadej Maroša je z uspešno izvedenim strelom z bele točke Muri zagotovil tri točke.

"Razumemo človeške napake, ko jih naredimo sami in smo zaradi njih kaznovani, prevzemamo popolno odgovornost zanje in sprejemamo kazen. Želimo, da se tudi delilci pravice zavedajo svojega naziva in tega, da s svojimi odločitvami (ne)hote vplivajo na delovanje, rezultat in uspeh, ne samo slovenskih nogometnih klubov, pač pa tudi uspeh Slovenije v Evropi in po svetu," so zaključili v celjskem klubu. 

nk-celje nš-mura sporna-enajstmetrovka